Tehetséggondozás

MCC: a lehető legtöbbet kihozni a középiskolásokból

Fotó: Ács Tamás
Zombai-Kovács Ákos
2022.01.27. 09:22

A lehető legtöbbet kihozni a tehetségekből, ez a célja a Matthias Corvinus Collegium középiskolásoknak szóló programjának. Az ingyenes képzés a hasznos tananyagok, a társadalomtudományok és izgalmas közösségi programok iránt érdeklődő diákok számára érdekes. Az iskola mellett végezhető kurzusokra január 30-ig lehet jelentkezni.

Népszerű a program, az MCC a következő években mintegy 4000 fiatal részvételével számol. Az MCC regionális képviseletvezetője a Győr+-nak azt mondta, a tudatos pályaválasztásban is segít középiskolás programjuk.      

„Amióta MCC regionális központ működik Győrben, sok érdekes előadást szerveztünk és jó volt látni, hogy rengeteg középiskolás fiatal is ellátogatott hozzánk a Káptalan-dombra” – mondta a Győr+-nak dr. Fekete Dávid. „Most nekik, vagyis a középiskolás korosztálynak van lehetőségük jelentkezni egy iskolán kívüli, ingyenes programra, melynek célja, hogy a legtöbbet hozzuk ki ebből a korosztályból” – tette hozzá az MCC regionális képviseletvezetője. „Január 30-ig várjuk a jelentkezéseket azoktól, akik szeretnének művelődni és tanulni, valamint az érettségi és az egyetemre való felkészülés során tovább fejlődni” – emelte ki a Matthias Corvinus Collegium győri vezetője. „Akik felvételt nyernek, főleg e-learning kurzusokon vehetnek részt, de a személyes találkozásokra, együttlétekre is sort kerítünk” – hangsúlyozta a szakember.

Fotó: Marcali Gábor

„Sok témakör közül választhatnak a programra felvételt nyert fiatalok, ezen kívül pedig nyelvi kurzusokon is részt vehetnek, ezek elsődleges célja a beszédkészség fejlesztése” – mondta dr. Fekete Dávid. „Korábban népszerű volt a program, az a célunk, hogy a következő években mintegy 4000 középiskolás vehessen részt a képzéseken, itt Győrben most 140-en vannak, ezt a számot szeretnénk tovább növelni” – tette hozzá a képviseletvezető.

A tudatos pályaválasztásban is segítség lehet a középiskolás programban való részvétel, sokszor tapasztaljuk, hogy a fiatalok éppen itt, az MCC KP képzésein szembesülnek azzal, hogy mégsem az a terület igazán vonzó számukra, amit korábban elképzeltek vagy éppen itt döbbennek rá, hogy valamelyik téma jobban passzol az érdeklődési körükhöz” – zárta szavait dr. Fekete Dávid.         

Fotó: Ács Tamás
Kapcsolódó témák: #középiskolás | #MCC | #tehetséggondozás |