Tehetség és siker

Maximumok – képzőművész hallgatók kiállítása

J. Kovács Andrea Fotó: J. Kovács Andrea
2022.10.21. 10:54

Fiatal alkotók munkáiból nyílt kiállítás a tanítóképzőn. Ők a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola diákjai. Közülük nyolcan a legmagasabb pontszámmal kerültek be az általuk választott felsőoktatási intézménybe. Kilencedik társuk pedig az Országos Festőverseny első helyezettje lett.

Hirdetés

A Maximumok című tárlatot dr. Csizmadia Zoltán dékánhelyettes köszöntője után Derczó Tibor, a középiskola intézményvezetője nyitotta meg. Az igazgató arról beszélt, hogy beérett annak a hosszú évek óta tartó munkának a gyümölcse, melyet a képzőművészeti tagozat folytat, amikor a „nemes szőlővesszőket művelik”. Számukra ez most a szüret ideje. Eddig is minden évben jutott be művészeti egyetemre egy-két diákjuk, de ilyen tömeges sikerre még nem volt példa az iskola életében. Felfelé ívelő szakaszban vannak, ám a csúcsot még nem érték el. Tanulóik a közismereti tárgyakban is eredményesek, ezt bizonyítják az országos tanulmányi versenyek.

A kiállító diákok: Baracskai Krisztina, Gombkötő Eszter, Fekete Boglárka, Horváth Zsanna, Kmetti Luca, Kondor Szonja, Mayer Roland, Pintér Zia, Zsoldos Boglárka.

A rendezvény az egyetem Apáczai Csere János Karának támogatásával jött létre. Az érdeklődők egy hónapig tekinthetik meg az alkotásokat a Liszt Ferenc u. 42. szám alatti épület földszinti folyosóján.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #képzőművészet | #kiállítás | #siker |