Hirdetés
Önökhöz szólunk

Más szemmel látom a világot

Fotó: Ács Tamás
Szigethy Teodóra
2021.02.21. 17:22

Marcali Gábor 18 éves korától fotóz. Először csak hobbiból vett kezébe fényképezőt, majd amikor a továbbtanulásról kellett dönteni, ő ezt az utat választotta. Budapesti tanulmányai után visszatért Győrbe, hogy a helyi sajtóban dolgozzon, a Győr+ Médiának pedig szinte alakulásától tagja.

Hirdetés

„A munkának köszönhetően rengeteg pozitív tapasztalatot szereztem, nagyon sok emberrel találkozhattam” – hangsúlyozta Gábor, majd hozzátette: „azért is izgalmas, amit csinálok, mert változatos, hiszen nincs két egyforma téma vagy esemény”.

Gábor azt mondja, egész évben készenlétben áll, esőben, hóban, fagyban, napsütésben megy, de ezt egyáltalán nem bánja. A kitartó, kemény munkáját 2018-ban a Győr Város Sajtódíjával, 2016-ban a Média 2003 Alapítvány sajtódíjával, 2015-ben pedig a Bakács László Emlékdíjjal ismerték el.

Hirdetés

Élete nagy pillanatának tartja, hogy kijuthatott 2016-ban a Rio de Janeiróban megrendezett nyári olimpiai játékokra. „Jelen lehettem Usain Bolt legutolsó olimpiai szereplésén, sőt, sikerült közvetlen közelről fotót is készítenem a világhírű futóról. Ott lehettem magyar aranyak születésénél is, hisz fotóztam a kajakosok küzdelmeit is. Ez nemcsak, mint fotóst érintett meg, hanem magyar szurkolóként is hatalmas élményt adott.”

A 2017-ben Győrött rendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a szervezőbizottsági fotós csapatot vezethette, 2019-ben pedig elutazhatott Ingolstadtba, ahol Győrt képviselhette egy fotós csereprogramban. „Egy német kolléga segítségével végigfotózhattam Ingolstadt különleges, mondhatni, absztrakt épületrészleteit. Nagy élmény volt. Készült belőle egy színvonalas kiadvány és rendeztek egy kiállítást is a munkáimból.” Gábor arra is rámutatott, szerencsés, hogy Győrben végezheti a munkáját, hiszen itt a város és a természet még harmonikus egységet alkot.

„A lencséken keresztül az én látásmódom is megváltozott, teljesen máshogy látom a világot: minden emberben, arcban, épületben, természeti jelenségben azt keresem, hogyan tudnám átadni az adott pillanatot a képek nézőinek. Lokálpatrióta vagyok, ezért büszke vagyok arra, hogy Győrben élhetek és dolgozhatok, a szülővárosom képeit adhatom át a nagyvilágnak.”

Gábor képeiből az alábbi galériában láthatnak néhányat:

Kapcsolódó témák: #Győr+Média |
likeold
a fb oldalunkat