Hirdetés
Belváros

Már el is készült a rakparti öntözőrendszer

Fotó: Ács Tamás
Zombai-Kovács Ákos
2021.06.08. 11:41

Néhány hete indult a munka, mostanra pedig el is készült a rakparti automata öntözőrendszer. Megjött az idei első, kánikulai időszak, így jókor érkezett a fejlesztés, ami a Móricz Zsigmond rakparton, a Dunapart Rezidencia és a Kossuth-híd között biztosít állandó vízellátást a növényeknek.

Hirdetés

Közel 1 kilométer hosszú csővezetéket helyeztek el, ebből 55 öntözőfej biztosítja az életet adó vizet. Radnóti Ákos alpolgármester és Takács Krisztián önkormányzati képviselő jelentette készre a rendszert, ami tovább javítja a Belváros élhetőségét.

„Nagyon örülök, hogy egyre több helyen tudunk ilyen öntözőrendszereket telepíteni, mert ez a jövő, ehhez nem kell emberi munka és a programozás miatt hatékonyan el tudja látni vízzel a növényeket” – mondta a Győr Plusznak az alpolgármester.

Hirdetés

„Minden helyszínen pozitívak a tapasztalatok, ezért döntöttünk úgy, hogy ide, az ártérbe is telepítünk automata locsoló berendezést” – tette hozzá Radnóti Ákos. „Szeretnénk a jövőben is folytatni azt a programot, vizsgáljuk, hol lenne rá a legnagyobb szükség” – fogalmazott a városvezető.

„Ez már nem az első és nem is az utolsó fejlesztés a Belvárosban, amit köszönök az itt élők nevében, nagyon fontosak az ilyen jellegű beruházások, még élhetőbbé teszik ezt a városrészt” – mondta Takács Krisztián. „Megválasztásom óta igen intenzív kommunikációt folytatok a belvárosiakkal, akik szívesen osztják meg velem panaszaikat, észrevételeiket és javaslataikat, ezeket folyamatosan kezeljük és minél több mindent szeretnénk is megvalósítani, amiben Polgármester úr is jó partner” – zárta az önkormányzati képviselő.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #belváros | #önkormányzat |
likeold
a fb oldalunkat