Hirdetés
Felújítás

Májusra újul meg a Vécsey utca

Fotó: Zombai-Kovács Ákos
Zombai-Kovács Ákos
2022.02.28. 10:56

Májusra teljesen megújul a nádorvárosi Vécsey utca, erről az útkezelő intézményvezetője számolt be a Győr+ Médiának. Máthé-Tóth Péter kiemelte, az utcában az elmúlt év második felében felújították a közműveket, az útfelújítás viszont mostanra maradt. A kivitelező a napokban neki is állt a járda és a padka rendbetételének, a hétfői hóesésben is dolgoztak az érintett szakaszon.

Hirdetés

„A napokban elkezdődött a nádorvárosi utca felújítása, úgy terveztük, hogy február végén, március elején már az időjárás is alkalmas a munkára” – mondta a Győr+ Médiának Máthé-Tóth Péter. „Kicsit rosszkor jött a hétfői hózápor, de a kivitelező nem állt le, ez a plusz 1 fok körüli hideg a bontási munkákat nem hátráltatja” – tette hozzá az Útkezelő Szervezet intézményvezetője. „A közművek felújítása tavaly, az év második felében megtörtént, kicserélték a gázvezetéket, az ivóvíz- és szennyvíz vezetéket és esővíz bekötő vezetékeit is, szokás szerint ezekkel összehangolva, ezután indulhatott az útfelújítás” – fogalmazott a szakember.

A páros oldali járda és szegély cseréjével kezdtünk, ezen az oldalon megállási tilalom is életbe lépett, illetve jó előre értesítettük a lakókat, hogy mire számítsanak” – emelte ki Máthé-Tóth Péter. „A járda- és a szegélyfelújítás, több mint 40 millió forintból, a saját költségvetésünkből valósul meg, míg az úttest rendbetétele ennek a többszörösébe kerül majd, de azt a közmű cégek, vállalt feladatként valósítják meg” – hangsúlyozta az intézményvezető. „A komplex felújítás számításaink szerint májusra készül el” – zárta szavait az útkezelő első embere.

Hirdetés

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

likeold
a fb oldalunkat