Közlekedés

Május 25-től újra fizetős lesz a parkolás Győrben

Fotó: Marcali Gábor
Ficsór Dávid
2021.05.21. 12:53

Május 22-én hatályát vesztik a kormány veszélyhelyzetben hozott védelmi rendeletei, így az ingyenes parkolásnak is vége lesz, országszerte.

Frissítés:
2021.05.25
Korábban írtuk:

Amennyiben a Kormány nem lépteti újra hatályba a veszélyhelyzet idején alkalmazandó további védelmi intézkedésekről szóló 479/2020. (XI. 3.) Korm. rendeletet, az hatályát veszti 2021. május 22-én.

Ennek megfelelően az ünnepet követően keddtől ismét díjfizetési kötelezettség mellett használhatóak a fizető-parkolóhelyek.

Az új szabályokról sajtótájékoztatón számolt dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, aki részletesen ismertette a jövő héten életbe lépő parkolási rendet.

Fotó: O. Jakócs Péter

Parkolójegy kiadó automaták és mobiltelefonos díjfizetés:

A parkolójegy kiadó automaták bekapcsolását május 21-én pénteken kezdik meg. Az összes jegykiadó automata bekapcsolása 3 nap alatt megtörténik. A fizetőparkolás és a díjfizetési kötelezettség május 25-én kedden, 8 órától kezdődik. A fizető parkolóhelyek ettől az időponttól csak érvényes jogosultsággal vehetők igénybe – részletezik a közleményben.

A fizetőparkoló táblák letakarást a Belváros területén megszüntetik. A korlátozott várakozási övezet tábláit az Útkezelő Szervezet leszerelteti. A parkolóházak este 7 órától reggel 7 óráig tartó ingyenes használata május 25-én 0 órától megszűnik. Használatuk esetén a mindenkor érvényes díjszabás szerinti díj lesz fizetendő – sorolják az intézkedéseket.

A 2020. október 31-én érvényes lakossági és 2. számú lakossági bérletek érvényességi ideje meghosszabbodik július 31-ig. A megújításukról ez idő alatt kell gondoskodni az ügyfélszolgálati irodákban.

A lakossági parkolási bérletek kiváltása új feltételekkel szigorodik, emiatt a személyes ügyintézésre mindenképp szükség lesz és postai megkeresést a GYŐR-SZOL Zrt. nem fog küldeni a bérletesek részére.

Az erre vonatkozó információk és az új lakossági bérlet igénylő nyomtatvány a GYŐR-SZOL Zrt. honlapján lesz elérhető.

Övezeti bérletek, teljes hálózatra szóló bérletek és peremterületi bérletek megújítása:

Az 2020. október 31-én érvényben lévő bérletek érvényessége június 5-ig áll fenn. Az idő alatt meg kell őket újítani az ügyfélszolgálati irodákban.

Fotó: O. Jakócs Péter

Ideiglenes parkolási bérlet:

Érvényességük május 25. 0 órától megszűnik, a lakással rendelkező személyek részére kiadottak kivételével.

Ügyfélszolgálatok:

A parkolási bérletek kiváltására a Jókai, illetve az Orgona utcai ügyfélszolgálati irodákban lesz lehetőség. Az ügyfélszolgálati irodák hosszabbított nyitva tartással működnek, az Orgona utcai iroda hétfőtől péntekig 8.00 órától 17.00 óráig, a Jókai utcai iroda hétfőtől szerdáig 8.00 órától 17.00 óráig, csütörtökön 7.00 órától 19.00 óráig, pénteken 8.00 órától 17.00 óráig és szombaton 8.00 órától 12.00 óráig lesz nyitva.

Időkorlátozás:

A belváros területén a parkolójeggyel, vagy mobilparkolással várakozók esetében időkorlátozás kerül bevezetésre. Az I. övezetben 1,5 óra, a II. övezetben 3 óra maximális várakozás lesz megengedett. Az időkorlátozás az adott területre érvényes parkolási bérlettel rendelkezőket nem érinti. A Szolgáltató a jelzőtáblák cseréjét és az automaták átprogramozását a következő hetekben végzi el.

Forrás: Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Győr+TV | #közlekedés | #önkormányzat | #Parkolás |