Mága Zoltán hegedült hatalmasat az Arénában!

MTI Fotó: MekliZ Fotó
2024.06.09. 09:24

Az idén 50 éves, Liszt Ferenc és Prima Primissima díjas hegedűművész, Mága Zoltán adott felejthetetlen koncertet szombaton az Audi Arénában. A zenei élmény mellett pedig a jótékonykodás is jelentős hangsúlyt kapott az eseményen: a koncert bevételéből ugyanis a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház koraszülött osztályát támogatják.

A győri koncert az „50 év 50 koncert”-re keresztelt turné egyik állomása volt, melynek tematikáját a hegedűvirtuóz megkapó története és közel négy évtizedes művészi pályája adta. Megtudhattuk, hogyan jutott el egy szegény zenészcsaládból odáig, hogy királyoknak, pápáknak, elnököknek játsszon.

A különleges gálaműsoron olyan neves művészek is felléptek, mint Bodrogi Gyula, Esztergályos Cecília, Voith Ági, Koncz Gábor, Bangó Margit, Sümegi Eszter, Molnár Levente. Közreműködött DJ Yamina, Nyerges Attila, Mága Jennifer, és az Ifjabb Mága Zoltán is.

A zenei repertoár pedig a könnyűzene kedvelői számára is tartogatott különlegességeket, az est folyamán olyan világslágerek feldolgozásai is felcsendültek, mint a Bella Ciao, vagy a Paint it Black.

Galéria: MekliZ Fotó

Kapcsolódó témák: #Audi Aréna Győr | #hegedű | #koncert | #művészet | #zene |