Hirdetés

Macskaritkaságok az Egyetemi Csarnokban

Fotó: Csollán Tamara
Csollán Tamara
2021.10.16. 18:47

Idén október 16-17. között rendezik meg Győrben a Felis Hungarica által szervezett Nemzetközi Macskakiállítást.

Hirdetés

Main Coon, Sphynx, British Shorthair – csak néhány abból a közel 20 különleges fajtából, melyet a kétnapos eseményen megcsodálhatnak a macskarajongók. Érdeklődőkből nincs hiány, kicsik és nagyok egyaránt izgatottan nézelődnek, fotózkodnak az Egyetemi Sportcsarnokban.

A kiállításon magyarországi és külföldi tulajdonosok is bemutatkoznak, idén csaknem 12 ország képviselteti magát. A Cornish Rexeket tenyésztő Angyal László és csapata például Budapestről érkeztek, akik – természetesen egy alapos kézfertőtlenítés után – engedték is megsimogatni féltett kedvenceiket. Kérdésünkre elárulták: bár ők csak hobbiszinten foglalkoznak ezzel, évente akár 15-20 hasonló eseményre is ellátogatnak, hogy begyűjtsék az elismeréseket.

A hétvégi programon ugyanakkor nem csak szemlélődni, cirógatni lehet. A kiállítást a tenyésztők bemutatói színesítik, ahol az egyes fajták történetével, jellemzőivel ismertetik meg a látogatókat.

Ha mindez nem lenne elég, a bejáratnál lehetőség van különböző állatbútorokat, játékokat, eledeleket is beszerezni. A választék hatalmas, hobbi- és profi állattartók is megtalálhatják a macskáik kedvére valót.

A kiállítás vasárnap délelőtt 10-től délután 16:30-ig még látogatható, részletesebb információ a hivatalos weboldalon található.

Fotó: Csollán Tamara

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #kiállítás | #macska | #program |
Hirdetés