Hirdetés
Győr

Ma este megszűnt az árvízvédelmi készültség

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2020.08.06. 16:48

Változások léptek életben a Dunán levonuló árhullámmal kapcsolatban. Az ÉDUVIZIG sajtóközleményt küldött szerkesztőségünknek.

Hirdetés

Friss információ:

 Mosoni-Dunán levonuló árhullám az Országos Vízügyi Főigazgatóság adatai szerint ma 15 órakor tetőzött Győrnél 427 cm-es vízmagassággal – így a Móricz Zsigmond alsó rakparti útszakasz lezárására nincsen szükség. A folyó apadása elkezdődött, emiatt az alsó rakparti úton és a Kossuth-hídon nem kell forgalomkorlátozást bevezetni. – közöle a szerkesztőséggel a Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete.

Korábban írtuk:

Az elmúlt 24 órában a Duna részvízgyűjtőin és az ÉDUVIZIG területén már sehol nem volt jelentős csapadék. Az előrejelzések szerint a következő napokban sehol sem valószínű területi átlagban számottevő mennyiséget adó csapadéktevékenység.

A Duna alsó-ausztriai szakaszán, Kienstocknál a tegnap hajnali tetőzést követően apadás volt tapasztalható, mely a következő órákban is folytatódik.

Szombat hajnalig az érkező vízhozam 3000 m3/s alá csökkenhet. Dévénynél a tegnapi osztrák és a szlovák előrejelzésekhez képest a vártnál korábban, a tegnap késő esti órákban tetőzött az árhullám 648 cm-es vízállással.

A bősi erőmű üzemeltetése és a szlovák fél által Szigetköz felé átkormányzott többletvíz együttes hatásaként a Győr térségi vízszintek kedvezőbben alakultak az előrejelzésekhez képest, ezért igazgatóságunk ma, 2020. augusztus 06-án 18.00 órától megszünteti a fennálló árvízvédelmi készültséget valamennyi szakaszán.

A Szigetköz térségére 2020.08.05-én elrendelt I. fokú belvízvédelmi készültség továbbra is fennáll. – olvasható az ÉDUVIZIG sajtóközleménye.

Fotókon az árvíz

A megemelkedett vízszint egyébként mint mindig, most is érdekes képet festett a győri belvárosról és a kedvelt helyszínekről ahol a sétálni, kikapcsolódni szoktak az emberek.

Sokakat nem tartott vissza a kismértékű áradás, szelfiztek bokáig a vízben, vagy éppen röplabdáztak az Aranyparton. Persze leginkább a kacsák élvezik a megnövekedett vízmennyiséget.

Egy biztos: Győrhöz ez a látvány is hozzátartozik.

Kapcsolódó témák: #időjárás |
Hirdetés