Győr+ Mancsok

Lia és Bella várnak most gazdira

Fotó: Marcali Gábor
Németh Boglárka
2021.09.23. 12:46

A kétéves Lia keres szerető otthont, a németjuhász keverék a Győrplusz Mancsok legújabb árvája. Lia 2019 óta a menhely lakója, bal hátsó lába teljesen merev, valószínűleg kölyökkorában baleset érhette. Nemrégiben újra fájni kezdett a lába, ekkor egy komolyabb műtéten esett át, ez azonban egyáltalán nem befolyásolja a mozgását. Bella a cica is új otthonról álmodik.

Gyors hempergés a fűben és már folytatódhat is a jól megérdemelt séta. Lia különösen szereti, ha járhat egyet a menhely körül, kedvence pedig a pancsolás, gondozói szerint akár saját vizes táljában is képes lubickolni. Az elmúlt időszakban többször volt szomorú a keverék szukalány, mivel a bal hátsó lábát műteni kellett. A mozgásban ez már nem látszik rajta, de több kilométeres túrákra azért nem lehet elvinni. Séta közben egy szófogadó kutya, többször vissza-vissza fordul egy-egy pusziért, vagy bújásért.

Lia a legjobb választás, ha hű társra vágysz

Lia mindenevő, de ez nem látszik rajta, mivel nagyon sokat mozog. A menhely munkatársai egy sportos gazdát képzelnek el mellé, akinek nagy kertje van. Lia számára a legjobb egy olyan család lenne, ahol kint és bent is egyáltalán pihenhetne. Nagyon szereti a gyerkőcöket, más kutyákkal szintén jól kijön, a macskák társaságát azonban nem kimondottan kedveli. Zárt térben közönyös velünk szemben, azonban a szabadban gyakran hajkurássza őket.

Gondozói szerint Lia igazán megérdemli, hogy végre szerető otthonra leljen. Akinek megtetszett a kutyus, annak pedig nem érdemes haboznia, jövő héten bárki személyesen is találkozhat a menhely árváival, hiszen az Állatok Világnapja alkalmából október 2-3-án hosszabbított nyitva tartással várják az állatbarátokat. Finomságokkal és üdítőkkel várják az érdeklődőket, sétáltatni, de akár fotózkodni is lehet a kutyákkal, de bárki tájékozódhat például az örökbefogadás menetéről is.

Bella szerintünk pont Rád vár….

Lia mellett pedig Bella is gazdira vár. A fekete-fehér 4 hónapos kiscica két hónapja a menhely lakója. Állatbarátok találtak rá, próbálták felkutatni anyját és testvéreit is, de ez nem vezetett sikerre, így maradnia kellett remélhetőleg átmeneti otthonában. A nőstény a fontosabb oltásokat már megkapta.

Akinek megtetszett a kutyus vagy a kiscica, annak nem érdemes haboznia, jövő héten bárki személyesen is találkozhat a menhely árváival, hiszen az Állatok Világnapja alkalmából október 2-3-án hosszabbított nyitva tartással várják az állatbarátokat. Finomságokkal és üdítőkkel várják az érdeklődőket, sétáltatni, de akár fotózkodni is lehet a kutyákkal, de bárki tájékozódhat például az örökbefogadás menetéről is.

Galéria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #Győr+ Mancsok | #Győri Állatmenhely |