Hirdetés
Készültség

Lassult a vízszint emelkedése, még nem zárják a hidat és a rakpartot

Fotó: Győr+
Győr+
2021.07.18. 22:17

Egyelőre mégsem kellett lezárni a Móricz Zsigmond rakpartot, de a buszok már terelő útvonalon közlekednek.

Hirdetés
Frissítés:

Máthé-Tóth Péter a Győr+ Média érdeklődésére elmondta, lelassult a vízszint emelkedése, annak mértéke 2-3 cm óránként. Ugyan a buszok már terelő útvonalon járnak, a további forgalom elől még nem zárták le a Kossuth-hidat és a Móricz Zsigmond alsó rakparti utat sem.

A szakember közölte, azonnal értesítik a lakosságot, ha változás történik.

Hirdetés
Korábban írtuk:

A Duna és a Rába folyók vízgyűjtő területein lehullott nagy mennyiségű csapadék hatására árhullám érkezik hazánk területére.

Korábban az útkezelő azt közölte, Győrben a Rába és Mosoni-Duna vízszintje óránként 13-15 cm-t emelkedik és a vízügyi adatközlések szerint várhatóan hétfőn (07.19.) hajnalra a Mosoni-Duna vízszintje eléri a Móricz Zsigmond alsó rakparti út szintjét a Kossuth-híd alatt.

Az érkező árhullám miatt július 19-én, hétfőn hajnali 5 órakor a Móricz Zsigmond alsó rakparti utat lezárjuk a forgalom elől, minden jármű számára a Széchenyi-híd, Jedlik-híd lesz a terelőút! A 6-os és City autóbuszjáratok hétfőn üzemkezdettől a Rónay Jácint út – Kossuth-híd – Móricz Zsigmond alsó rakparti út útvonal helyett a Széchenyi-hídon át közlekednek” – közölte lapunkkal Máthé-Tóth Péter, Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetének sajtószóvivője.

Az útlezárás során a Móricz Zsigmond alsó rakparti úton lévő parkoló egyelőre használható marad, a lezárása a későbbi árhullám szintjéről függ. A Kossuth-hídon csak a gyalogosok, kerékpárosok és a Káptalandombra autóval behajtók közlekedhetnek, az átmenő autósforgalom elől a híd zárva marad az árhullám levonulásáig. Aki autóval a Kossuth-hidat szokta használni, holnap hajnaltól a Jedlik, vagy a Széchenyi-hidat használja. 

likeold
a fb oldalunkat