Egyedi hangzás és látvány

Lenyűgöző HAVASI koncertshow Győrben

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2021.09.26. 14:51

HAVASI és művésztársai a szívüket és lelküket is beleadták abba, amihez a legjobban értenek: a zenélésbe. Dupla koncertet adott a zenész és csapata szombaton az Audi Arénában.

2020-ban minden megváltozott. Ötven HAVASI-koncertet kellett lemondani. De ezzel egyidőben megszületett egy különleges, korábban még soha nem hallott zenei világ, amely 2020. december 29-én egy online koncerten mutatkozott be, amelyet több mint 80 országban kísértek figyelemmel. Az üres Budapest Sportaréna hatalmas színpaddá alakult, és bár a helyszínen nem lehetett jelen közönség, HAVASI és művésztársai a szívüket és lelküket is beleadták abba, amihez a legjobban értenek: a zenélésbe. De ezúttal, életükben először a legvirtuózabb tételek előadását nem követte sem tapsvihar, sem üdvrivalgás – csak az egész arénát betöltő mély csend.

Idén, a korlátozások feloldásával először nyílik lehetőség arra, hogy ezek a különleges tételek élőben, közönség előtt is felcsendüljenek, és ezúttal újra felhangzott a taps, amire Balázs és zenésztársai közel másfél éve vártak. A színpadon öt fantasztikus zenész egészítette ki a koncertzongora monumentális hangzását, és először kapott jelentősebb szerepet HAVASI koncerten a szintetizátor.

A koncertsorozat műsora természetesen az elmúlt években legnépszerűbbé vált HAVASI-tételeket is tartalmazta. Szólózongorán, eredeti formájukban hallhattunk olyan emblematikus műveket, mint a Vihar, és az előadás során a zeneszerző bebizonyította, hogy a 21. században is elegendő egyetlen zongora a közönség meglepéséhez, lenyűgözéséhez és szórakoztatásához. A műsor további különlegessége volt, hogy a zeneszerző-zongoraművész előre beavatta a közönséget az egyes tételek keletkezésének hátterébe, a hozzájuk kapcsolódó történetekbe. A repertoárból természetesen nem hiányozhatott a dob és zongora párbaja sem.

A HAVASI-produkció ezidáig számos rekordot ért el: a világ leglátványosabb zongorashow-jaként számon tartott koncertsorozatot több mint félmillió jegyvásárló látta és hallotta világszerte. Az elmúlt években a show bejárta Európa és a világ legfontosabb arénáit és koncerthelyszíneit, többek között a berlini Mercedes-Benz Arénát, a New York-i Carnegie Hallt és a Sydney-i Operaházat, majd 2019-ben első magyar produkcióként hódította meg a londoni Wembley Arénát.

„Szerencsés vagyok, hiszen az elmúlt években közel 100 nemzetközi koncertet adtam, és közben körbeutazhattam az egész világot. Megtiszteltetés számomra, hogy 2021-ben olyan színpadokon játszhatom, amelyeken korábban még nem volt lehetőségem, egy nagyon régi álmom valósul meg most.” – fogalmazott Havasi Balázs zongoraművész. Az életre szóló koncertélményt egy kizárólag ehhez a műsorhoz létrehozott digitális fény- és látványvilág tette teljessé.

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #Audi Aréna Győr | #koncert |