Hirdetés

Légkondi ügy: buszra szállt a polgármester

Fotó: O. Jakócs Péter
Zombai-Kovács Ákos
2022.08.02. 09:24

Sok a panasz, hogy a városi buszjáratokon a nagy meleg ellenére nincs légkondicionáló vagy nem működik a berendezés, így sokszor 36-38 fokban kénytelenek utazni a győriek. A polgármesterhez is eljutottak a rossz hírek, ezért a városvezető úgy döntött, buszra száll és személyesen teszteli, mi az igazság. Dr. Dézsi Csaba András hétfőn egy régi csuklós járatra és egy vadonatúj Mercedes buszra is felszállt, sőt meg is mérte, pontosan hány fok van a járatokon. A légkondi nélküli buszon 37 foknál is több volt, míg a nemrég Győrbe érkezett új járaton kényelmesen lehetett utazni.

Hirdetés

A polgármester vezetésével hétfőn kora délután kelt útra, pontosabban szállt buszra a „csipet” csapat. A városvezető azt akarta tesztelni, igazak-e a hírek arról, hogy sok buszon nincs, vagy nem működik a légkondi, még a nyári hőségben sem.

Győr nagyvonalú polgármestere nem csak magának, de kísérőinek is megváltotta a jegyet, majd már a buszmegállóban beszélgetésbe elegyedett az ott várakozókkal. „Sok bejelentés érkezett, hogy a buszokon vagy nincs, vagy nem működik a légkondicionáló berendezés, most teszteljük, valóban így van-e” – mondta a polgármester. „Nem véletlenül egy régebbi gyártású, úgynevezett sárga csuklós járatra szálltunk fel, hiszen ezekbe sajnos még nem szereltek légkondicionálót, egy digitális hőmérőt is hoztam magammal, hogy megnézzük, hány fok van a buszon” – tette hozzá dr. Dézsi Csaba András, immár a Győri Nemzetközi Ipari Parkba tartó 38/A járaton.

Hirdetés

Bár az ablakok nyitva vannak, időnként 37-38 fokot is mértünk, ennek ellenére az a kevés utas, aki éppen együtt utazott velünk, nem panaszkodott, hanem vidáman elbeszélgettünk nem csak a buszokról, de az élet más dolgairól is” – hangsúlyozta a város első embere.

Az Ipari Parknál egy néhány perces pihenő után indult is vissza a belváros felé a régi, sárga csuklós, ahol a nyitott ablakok ellenére is megizzadt egy kicsit a polgármester és a vele tartó kis csapat. Visszafelé aztán Szabadhegyen elbúcsúztunk a 38/A-tól, hogy a helyi őstermelőkkel ismerkedjünk, meg egy kis frissítőt vegyünk magunkhoz, szigorúan a polgármester számlájára. A buszozás a Jereváni útról már egy modern Mercedes busszal folytatódott, a 7-esen tapasztalt körülményeket össze sem lehet hasonlítani a korábbiakkal. „Hát igen, ilyen az amikor működik a légkondi, kellemes idő van, így aztán lehet utazni” – emelte ki dr. Dézsi Csaba András.

A többórás buszozás aztán a Városházánál zárult, ahol a polgármester összegezte tapasztalatait. „Igazak voltak a hírek, mert valóban, a régi sárga buszokon, amiből sajnos ilyenkor nyáron is sok közlekedik, nincs hűsítő légkondicionáló berendezés, akár 38 fok is volt ezen a típusú buszon, ennek ellenére az utasok, akikkel jót beszélgettünk, nem nagyon panaszkodtak a melegre” – fogalmazott a városvezető.

„A mostanában beszerzett Mercedes busz már egészen más volt, kellemes idő, kényelmes belső, 21. századi körülményeket biztosítva a győri tömegközlekedésben” – mondta dr. Dézsi Csaba András. „Az pozitív tapasztalat, hogy az utas tájékoztatás megfelelő és a járatok is pontosak” – összegzett a polgármester. A polgármester hozzátette, a tapasztalt hiányosságok ellenére a járatok pontosak voltak és az utas tájékoztatás is megfelelő volt.

A város folyamatosan tárgyal a Volánbusszal, mert a cél, hogy minél európaibb legyen a győri tömegközlekedés.

Kapcsolódó témák: #busz | #közlekedés | #légkondicionáló | #polgármester |
likeold
a fb oldalunkat