Leeveztek a Dunán a Baksa és Krúdy tanulói

Fotó: Baksa Kálmán Gimnázium
Szeredi Zsófia
2022.08.19. 12:17

A Krúdy és a Baksa diákjai a nyár közepén egy vizitábor keretén belül vízre szálltak a Mosoni-Dunán. Az iskola legfiatalabbjai, illetve a már felnőtt tanulók is részt vettek a majdnem egy hetes túrán, mely Rajkán vette kezdetét július 27-én Wlasitsch Mirkó, Szilágyi Imre táborvezetők, és 3 kísérőtanár közreműködésével.

A 38 résztvevő 4 személyes kenukban, illetve 6 ülőhelyes kalandorokban szelte a vizet a rekkenő hőségben. „Gyönyörű helyeken jártunk. Én ültem a hajó elejében, nekem kellett volna a legjobban figyelnem, viszont néha annyira elbámészkodtam, nem is vettem észre, hogy van előttünk valami” – mondta Szakál Zsóka, a tábor egyik lakója. Azt is hozzátette, nem gondolta volna, hogy egyes szakaszokon ilyen tiszta a folyó. Az evezés során olyan is volt, hogy egy holtágra tértek be, vagy épp egy vízlépcsőn kellett lehajózniuk. Az út során érintették Mosonmagyaróvárt, Kimlét, Novákpusztát és Dunaszeget is, majd végül Győrben értek véglegesen partot. „Az éjszakákat sátrakban töltöttük. Volt olyan este, amikor végig zuhogott az eső és folyt a víz az ágyaink alatt. Nagyon rétegesen kellett öltözködni, mert a hajnali órákban nagyon hideg volt” – mesélte Horváth Maja, az egyik táborozó.

Ez a hét remek csapatépítő programként szolgált a már különvált iskolák számára. Új barátságok szövődtek, sokan most találkoztak először egymással, hiába jártak idáig is egy épületbe. Ezen kívül a gyerekeknek nem csak a sport elsajátítására volt lehetőségük, hanem ezalatt az idő alatt a megye természeti kincseit is még jobban megismerhették egy teljesen más szemszögből.

Kapcsolódó témák: #diáktudósítók | #Duna | #kenu | #tábor |