Lánccal verték halálra lakótársukat, életfogytig fegyházban maradhatnak

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2023.03.14. 14:14

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta két férfi büntetésének a súlyosítását, akik kegyetlenül megölték a lakótársukat.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a három férfi együtt lakott az egyik támadó komáromi otthonában. Lezüllött, munkakerülő, italozó életmódot folytattak, kéregetésből éltek – írja az ugyeszseg.hu.

2020. június 17-én, éjszaka együtt italoztak, melynek során szóváltásba keveredtek. A lakás tulajdonosa már aludni akart, és kérte a sértettet, hogy halkítsa le a zenét. A férfi ennek nem tett eleget, sőt fenyegető kijelentéseket tett feléje. Emiatt lakótársai dühösek lettek, testszerte, közepes-nagy erővel, ököllel ütni, majd a földre kerülését követően rugdosni kezdték. Az egyik támadó a kezére láncfűrészláncot tekert, azzal is ütötte áldozatukat – írják a brutális bűntettről az ügyészségi honlapon.

A bántalmazás befejezését követően a sértettet lefektették egy földön lévő autósülésre és egy szőnyeggel betakarták. A verés következtében a sértettnek számos sérülése keletkezett, és még aznap éjszaka meghalt. Életének megmentésére azonnal érkező, szakszerű segítség mellett kínálkozott volna elméleti esély. A lakás tulajdonosa csak harmadnap reggel hívott mentőket.  

A Tatabányai Törvényszék a két férfit társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a szabadságvesztésből legkorábban 25 év elteltével bocsáthatók feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a férfiak és védőik felmentés, eltérő minősítés, enyhítés érdekében fellebbeztek. A Győri Ítélőtábla március 13-án kihirdetett határozata megegyezett a Győri Fellebbviteli Főügyészség indítványával, azaz a feltételes szabadság legkorábbi időpontját 30-30 évben határozta meg.

Illusztráció: depositphotos.com