Hirdetés
ADDIKTOLÓGIAI SZAKMAI MŰHELY

„Küzdelem – Lehetőség – Alternatíva – Szermentesség”

Fotó: maltai.hu
Győr+
2021.10.23. 10:31

K.L.A.SZ. „Küzdelem – Lehetőség - Alternatíva - Szermentesség” címmel indított addiktológiai szakmai műhelyt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület. Az első négy alkalom már megvalósult 2020. őszén és 2021. szeptemberben és október elején. A további előadásokat a következő 1,5 hónapban fogják megrendezni.

Hirdetés

A cél a régióban dolgozó és a kábítószer-probléma kezelésében érintett szakemberek kompetenciáinak a fejlesztése annak érdekében, hogy a jelenlegi kihívásokra szakszerűen és eredményesen legyenek képesek reagálni.

Alkalmanként 4 óra időtartamban – előadások hangzanak el a leginkább problematikusnak tartott viselkedésformák sajátosságaival és befolyásolási formáival összefüggésben, ismertetésre kerülnek a meglévő intézményrendszer jellegzetességei, azok fejlesztési lehetőségei a problémakezelés eredményesebbé tétele érdekében, valamint a nemzetközi és a hazai tapasztalatok alapján jó gyakorlatok és/vagy bizonyítottan eredményes programok megismerésére is lehetőség nyílik ezen alkalmakon.

Hirdetés

Minden alkalommal plenáris előadásokra, plenáris megvitatásra és csoportmunkára kerül sor. A 6 foglalkozást úgy állították össze, hogy az egyes alkalmak önmagukban is hasznosíthatóak legyenek. Azok kedvéért, akik csak egy – egy alkalommal tudnak csatlakozni minden alkalommal röviden áttekintik, hogy a korábbiakban milyen kulcsfontosságú kérdések merültek fel. Így remélik biztosítani, hogy minden szakembernek, aki érdeklődik a műhely tematikája iránt, a nagyobb fokú leterheltség mellett is lehetősége legyen a részvételre minden olyan témakör kapcsán, ami őket munkakörük, vagy személyes érdeklődésük okán különösen is érinti.

A műhelysorozat egyes eseményei önállóan is releváns tudást kínálnak, ugyanakkor az eredményességet nagyban növeli, ha a résztvevők több vagy akár minden foglalkozáson részt tudnak venni. A műhelyek egymásra épülő tematika szerinti megtartása a témák mélyebb feldolgozásának lehetőségét biztosítja.

A célcsoport tagjai a köznevelési intézmények személyzete (intézményvezetők, osztályfőnöki munkaközösség vezető, iskola-egészségügyi szolgálat képviselői, iskolapszichológus, iskolai szociális munkás, pedagógus), szociális és egészségügyi ellátórendszer releváns szereplői, a kezelés-ellátás/gyermekvédelem területén dolgozó szakemberek.

Az előadások időpontjai:
2021.10.26. 09.00-13.00 óra vagy 13.30-17.30 óra
Az előadás témája:
Kezelő-ellátó rendszer az addiktológia területén – Kihez fordulhatunk drogprobléma esetén?
Hová irányíthatjuk a drogproblémával küzdőket?
Előadók:
Nyíri Noémi, szociális munkás, addiktológiai konzultáns
Varga Dániel, pedagógus, drogprevenciós szakember

2021.11.09. 09.00-13.00 óra vagy 13.30-17.30 óra
Az előadás témája:
Az egészségfejlesztés és a drogprevenció elméleti keretei, gyakorlati megközelítései, célcsoportjai és színterei: Média alapú prevenciós programok – környezeti stratégiák a drogfogyasztás visszaszorítása érdekében
Hazai és nemzetközi jó gyakorlatok, hatékony és ígéretes programok kritériumai
Előadók:
Felvinczi Katalin, pszichológus
Sebestyén Edit, egészségfejlesztési szakember, szociológus
Helyszín: 9025 Győr, Kossuth u. 9. (Győri Református Egyházközség épülete)

A jelentkezés határideje:
október 25. (hétfő) – 2021.10.26-i előadásra
november 05. (péntek) 2021.11.09-i előadásra

Jelentkezni és regisztrálni a klasz@maltai.hu email címen lehetséges.

A jelen pillanatban érvényes jogszabályok szerint a Szakmai Műhelyen csak védettségi igazolvány felmutatásával és a személyazonosság igazolása után lehet reszt venni. /Jogszabályváltozás esetén az aktuális rendelet az irányadó!/

likeold
a fb oldalunkat