Kuopio park: 166 új parkolóhely és sok minden más is készül

Fotó: Marcali Gábor
Zombai-Kovács Ákos
2022.02.10. 16:17

Kezdődnek az adyvárosi Kuopio parkban a parkolás- és parkfejlesztést előkészítő munkálatok, erről számoltak be Győr országgyűlési képviselői, a polgármester, az alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselője. 2 és fél milliárd forint állami forrásból kétszintes parkolólemez készül a park eddig elhanyagoltabb részén, de átalakítják a Kodály Zoltán utca 2. és 32-es szám előtti szakasz, valamint a Földes Gábor úton a 9. és 23-as számú házak előtti parkolási rendet is. Összesen 166 új parkolóhelyet alakítanak ki a környéken, de út- és járdafelújítás is lesz, valamint az Kuopio parkot is modernizálják.

„Két és fél milliárd forint állami forrásból tudunk enyhíteni az Adyvárosban régóta fennálló parkolási problémákon, ennek előkészítő munkálatai már meg is kezdődtek” –mondta a Győr+ Médiának Kara Ákos. „Nem csak 166 darab új parkolót alakítunk ki, de parkfejlesztés is zajlik majd a Kuopio parkban, ez is a környéken élőket szolgálja a jövőben” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

„Régóta vártunk arra, hogy megvalósuljon a parkolófejlesztés a lakótelepen, most végre, az ideiglenes parkolók kialakításával el is indult a munka” – fogalmazott Simon Róbert Balázs. „Türelmet kérek a következő időszakban a környéken élőktől, de megéri várni, hiszen néhány hónap múlva már sokkal jobb lesz a parkolási helyzet, ráadásul a parkot is modernizáljuk” – emelte ki az országgyűlési képviselő.

„Tudjuk, hogy Győrben három fő probléma van, ezek a közbiztonság, a köztisztaság és a parkolás, előbbi kettőben már komoly eredményeket értünk el, de a parkolással kapcsolatban jogosak a kritikák” – hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András. „Köszönet a két országgyűlési képviselőknek, akik révén komoly állami forráshoz jutott ez a fejlesztés, amivel jelentősen enyhíteni tudjuk a parkolási gondokat Adyvárosban” – mondta a polgármester.

„Az elmúlt években apránként, folyamatosan próbáltunk új parkolóhelyeket kialakítani, de most egy nagyot tudunk lépni ebben a kérdésben” – emelte ki Radnóti Ákos. „Köszönet az országgyűlési képviselőknek és polgármester úrnak, hogy az ügy mellé álltak és közösen sokat dolgoztunk azért, hogy ez a beruházás megvalósulhasson” – tette hozzá az alpolgármester.

„Komoly nyomás volt rajtam, napi szinten kaptam és kapom a telefonokat és emaileket azzal kapcsolatban, mikor indul a Kuopio park és környékének fejlesztése” – fogalmazott dr. Szálasy László. „Örömmel jelentem, a munka elindult, 166 új parkolóhelyet alakítunk ki a park környezetében és a parkot is fejlesztjük” – hangsúlyozta az önkormányzati képviselő.

„Azért, hogy a munkák ideje alatt ne legyenek még nagyobb parkolási problémák, összesen 68 férőhelyes ideiglenes parkolókat alakítunk ki, amint a Kodály Zoltán és a Földes Gábor utcában elindul a munka, ide tehetik le biztonságosan autóikat a környéken lakók” – fogalmazott Máthé-Tóth Péter. „Az ideiglenes parkolók addig üzemelnek, amíg a park fejlesztéséért felelős kivitelező, valamikor a nyár folyamán, el nem kezdi a munkát” – tette hozzá az Útkezelő Szervezet intézményvezetője. „A 2 és félmilliárdos parkoló- és parkfejlesztés tervezett befejezési határideje 2022. november 30-a, addig folyamatosan tájékoztatni fogjuk a lakosságot az éppen aktuális munkákról” – zárta szavait a szakember.

A Kuopio park és környezetének fejlesztésével kapcsolatban bővebb információt a [email protected] email címen kaphatnak az érdeklődők.

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #fejlesztés | #Parkolás |