Hirdetés
Kajak-kenu tanösvény és közösségi tér is készül

Kultúrstrand épül az Aranyparton

Földvári Gabriella
2021.06.12. 18:00

Az Aranypart II-n, a Püspökerdei holtág környezetében kulturális és közösségi teret alakít ki, kajak-kenu tanösvényt létesít és izgalmas nyári programokat szervez a Terasz Csoport Egyesület idén nyáron.

Hirdetés

A terv megvalósításához alkotótábort hirdetnek, ahová bárki jelentkezhet, a csapatok munkáját tapasztalt szakemberek koordinálják, segítik. A jövő szerdától öt napon át tartó munkálatok során a résztvevők fából készítenek köztéri installációkat, bútorokat, asztalokat, padokat, amelyek többfunkciósak, egyrészt a strandot szolgálják, másrészt a kulturális és szabadidős programok lebonyolítását segítik.

Az egyesület tagjai már készítik a holtág menti kajak-kenu tanösvény terveit, amely során a megállító táblákról a vízi túrázók megismerhetik a növény- és állatvilágot, de egyben ezek a megállók egy lelki túra állomásai is lehetnek. A mintegy 4-6 km-es túrán – az Aranypart II-től a holtág teljes hosszában –, elvonulhatunk a város zajától a természetbe, lecsendesedhetünk, megtapasztalhatjuk a természetet, a holtág értékeit, szépségeit, miközben önmagunkra is figyelhetünk – hangsúlyozta Chappon Máté, a Terasz Csoport projektvezetője.

Hirdetés

A Kultúrstrand célja, hogy az Aranypart II. területén egy magas minőségű, kortárs szellemben megvalósított, inspiratív közösségi teret és rendezvénysorozatot hozzunk létre, amely a természetes környezet és az épített környezet szegélyén megjelenő építészeti elemekhez kapcsolódva a szabadidő aktív eltöltésének és tartalmas programoknak egyaránt helyet biztosít – tájékoztatott a projektvezető.

A Kultúrstrand június 20-ra készül el, ekkor kerül sor a hivatalos megnyitó ünnepségre, programokkal pedig a nyári hónapok utolsó hétvégéjén várják az érdeklődőket.
A kínálatban szerepel ismerkedés a triatlon sportággal egy a
GyTSE próbaedzés keretében, bábszínházi előadások a KL Színház szervezésében, a Pisztráng Kör által vezetett kajak-kenu túra az új tanösvényen, valamint mini fesztivál kézműves foglalkozással, győri alkotói kiállítással, akusztikus koncerttel a Mokka csoport koordinálásában.

Kapcsolódó témák: #aranypart | #kultúrstrand |
likeold
a fb oldalunkat