Ki mit tud a Bridge Klubban

Kulturális vetélkedőt szerveztek a nyugdíjasoknak

J. Kovács Andrea O. Jakócs Péter
2022.11.24. 16:39

Az idősebb korosztály képviselői töltötték meg a fiatalok kedvelt szórakozóhelyét, a Bridge Csónakházat csütörtök délután. Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) ugyanis „Ki mit tud?” vetélkedőre hívta nyugdíjas klubjainak tagságát. A szereplők heteken, hónapokon át készültek a mai bemutatóra, ezzel számos tartalmas órát szerezve maguknak és egymásnak. Az előadások között voltak vidám színházi jelenetek, versek, prózai darabok és énekszámok.

A kulturális bemutatót Fekete Dávid önkormányzati képviselő nyitotta meg. „Győr gondoskodó város, hiszen a szociális területen, az idősgondozásban is jelentős eredményeket ért el az elmúlt időszakban. Nagyon sok szépkorúról gondoskodik a város, nem véletlen, hogy többször is elnyerte az Idősbarát Önkormányzat címet. Az EESZI pedig kiválóan végzi a munkáját, s a bentlakásos intézmények, klubok fenntartásán túl arra is van energiájuk, hogy odafigyeljenek gondozottjaik mentális egészségére is” -mondta a képviselő.

Kányai Róbert, a szociális intézmény igazgatója azt emelte ki köszöntőjében, hogy az időseket szeretnék minél tovább fitten tartani, ezért szerveznek nekik az év során testet és szellemet karbantartó programokat a tagok érdeklődési körének megfelelően. 

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #EESZI | #ki mit tud | #szépkorúak |