Hirdetés
Az egyedi tervezés varázsa

Különleges akár a kagyló

Fotó: Molnár Niki
P. Csapucha Adrienn
2022.07.09. 15:01

A Clam jelentése nem más, mint kagyló, de aki egy kicsit is jártas a divatvilágban már tudja, hogy egy fantasztikus, hazai ékszermárka neve is összeforrt ezzel az egyszerű, ám annál hangzatosabb angol szóval. A brand megálmodójának, Varga Reninek csodás kiegészítői a sztárokat is elvarázsolták.

Hirdetés

Kiskorában is mindig szívesen kézműveskedett a rábapatonai születésű, ám évek óta Győrben élő Varga Reni. Igaz, gyerekként még egyszerű barkácsolással, és gyöngyfűzéssel élte ki kreativitását a tehetséges fiatal tervező, aki végül az egyik barátnője motiválására ugrott fejest az ékszerkészítés varázslatos világába.

Varga Reni. Fotó: Molnár Niki

4-5 évvel ezelőtt a barátnőm indított egy bőrös ékszermárkát, és meghozta a kedvem. Elkezdtem gondolkozni, hogy a már elsajátított gyöngyfűzési technikámat hogyan tudnám tovább fejleszteni. Szerencsére a lendületem azóta is tart, büszke vagyok a kis vállalkozásomra, különösen akkor, mikor egy-egy kedves visszajelzést kapok a vásárlóimtól” – kezdte beszélgetésünket Reni, aki ezt is elárulta, hogy kezdetben nem volt benne tudatosság, ambíció viszont annál inkább, a termékekre pedig egyre nagyobb igény mutatkozott, gyorsan a közönség kedvencévé vált a Clam.

Hirdetés

A brand alapdarabjai között megtalálható a klasszikus bojtos, az aszimmetrikus, a geometrikus vagy éppen a színátmenetes fülbevaló, de a kedvencek között a pillangós vagy a szitakötős kiegészítők is szerepelnek.

„Imádom a tavaszt, de tulajdonképpen sok minden inspirál az alkotói folyamat során. Mindenképpen szem előtt tartom, hogy egy-egy darab eleganciát sugározzon, s közben a hétköznapokban is bátran viselhesse a tulajdonosa. A divatról ma önmagában elmondható, hogy nincsenek határai, mindent mindennel lehet variálni. Az öltözékünk fontos kellékei a kiegészítők, főként, ha minőségi alapanyagból készülnek” – árulta el véleményét a Clam megálmodója.

Reni egyébként nem csak a minőségre fektet nagy hangsúlyt, hanem igyekszik arra is felhívni a figyelmet, hogy aki csak teheti, az hazai tervezőktől vásároljon. Színes és széles a magyar divatipar kínálata, ráadásul a kézzel készített magyar portékák szívvel-lélekkel készülnek. „Fontos, hogy szeressék az általunk kínált munkákat. Éppen ezért nagyon szívesen veszek részt vásárokon is, hiszen egy-egy ilyen alkalom során kapcsolatba kerülhetek az érdeklődőkkel, ők pedig közvetlenül elmondhatják a véleményüket” – tette hozzá a győri tehetség.

Reni gyönyörű munkáit a sztárok is szívesen viselik, Ördög Nóri fotóiról számtalanszor visszaköszönnek a Clam újdonságai, de láttuk már a híradós Szabados Ágnest, a modell Kis Barbarát, a táncos Molnár Andit, vagy éppen Király Viktor feleségét Virág Anitát is a győri tervező ékszereiben tündökölni.

A mesés és mutatós darabok egy győri üzlet mellett, már Budapesten is megtalálhatók, ráadásul a WAMP-on is hódít a Clam. És, hogy milyen tervei vannak még Reninek? Ezzel zártuk beszélgetésünket: „Örülnék, ha a jövőben még többen viselnék szívesen a termékeimet, olyan szeretettel, mint amilyennel én magam készítem őket! És persze cél az is, hogy további üzletekben helyet kapjanak az alkotásaim, csodás érzés amikor a kirakatból visszaköszönnek a műveim!”

Kapcsolódó témák: #Clam | #divat | #ékszer |
likeold
a fb oldalunkat