Hirdetés
Győri Egyházmegyei Karitász

Közös örömben osztozva a családokért

Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász
Győr+
2021.09.20. 19:35

Katolikus Karitász 6 sátorban zajló változatos foglalkoztató programjaihoz a Győri Egyházmegyei Karitász 12 fős csapata is csatlakozott az Eucharisztikus Kongresszuson.

Hirdetés

A budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szombati napján vidám gyerekhangokkal telt meg a Margitsziget. A Családok Jézusban Közösség, a Katolikus Társadalmi Napok és a NEK Titkárság által szervezett családi nap keretében több mint 70 szervezet, két színpadon zajló műsorfolyam, valamint lelki és szabadidős programok várták a látogatókat.

A Katolikus Karitász 6 sátorban zajló változatos foglalkoztató programjaihoz a Győri Egyházmegyei Karitász 12 fős csapata is csatlakozott.
Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

„Nagy izgalommal készültünk a rendezvényre, hiszen Játszóbusz projektünket, illetve saját gyermekfoglalkoztató programjainkat még nem tudtuk bemutatni ekkora közönség előtt. Saját önkénteseinkkel, valamint az egyházmegyei karitász-szervezetekkel egyeztetve színes gombokból való kulcstartókészítést, Sizzix-kivágta virágok készítését, beszélgetéssel egybekötött karitász-totót és mini-puzzle-t, csillámtetoválást, meseolvasást, valamint (a győri Prohászka-óvoda segítségével) kisgyermekeknek kialakított fejlesztő játszóteret vittünk.” – írja közleményében a Győri Egyházmegyei Karitász.

Hirdetés

Az előzetesen kialakított hely a nagy látogatottság nyomán kevésnek bizonyult: egyre több szülő kuporodott le a gyerekek mellé, hogy elleshesse a foglalkozások csínját-bínját. A hozzánk látogató családok körében különösen nagy sikert aratott a csillámtetoválás, a virág- és kulcstartókészítés, illetve a fejlesztő játszótér. Programjaink a vidám, élményszerű elfoglaltságon túl személyes találkozásokra, örömteli elbeszélgetésekre is alkalmat adtak, emellett felhívták a figyelmet a Karitász rászorulókért végzett mindennapi munkájára.

Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

A családi nap forgataga után önkénteseikkel együtt átvonultak a Kossuth térre, hogy szentmise és eucharisztikus körmenet keretében töltekezhessenek lelkiekben.

Forrás: Győri Egyházmegyei Karitász

likeold
a fb oldalunkat