Köszönet: Barcsik Géza tárlata a Triangulumban

Fotó és szerző: J. Kovács Andrea
2023.10.13. 12:40

Köszönet címmel nyílt meg Barcsik Géza festő, grafikus és fotóművész kiállítása a Triangulum Galériában.

A tárlat válogatás a győri származású művész negyvenöt évnyi alkotói munkájának terméséből, egyben köszönet a Teremtőnek, a szülőknek, a családnak, a tanároknak, a barátoknak és a szülővárosnak.

Köszöntötte a megjelenteket dr. Veres András megyéspüspök, aki azt mondta: „A galéria azért jött létre, hogy helyet adjon a győri, illetve az innét elszármazott művészeknek, akik így szülővárosukban is megmutathatják művészetüket. Nagyon sokféle képet láthatunk, amelyek sokféle érzést ébreszthetnek bennünk. Mindegyik alkotásnak sajátos üzenete van, mely átsugárzik a képen és valamiképpen hat ránk.”

„Barcsi Géza eddigi életműve a legapróbbtól a legelementárisabb nagy munkákig olyan gyökérrendszerből táplálkozik, ami a nemzet közös nevezője. Olyan közös formakincsből, zenei anyanyelvből merítkezik, ami összeköt minket, és nem olyan erőltetett újításokból, ami elválaszt. Korunkban különösen nagy jelentősége van az ilyen korszerű, mégis hagyományainkat továbbvivő egyéniségekre. Hídemberekre, a keresztény értékrendet megélő, ihletett alkotókra most, amikor a globalizálódó világunkban széthullani látszanak ezek a közös fogódzók” – hangsúlyozta a kiállítást megnyitó dr. Csáji László Koppány író, kulturális antropológus.

A rendezvényen közreműködött Kézdy Luca jazz hegedűművész. A tárlat a Triangulum Galériában november 12-ig tekinthető meg, minden nap 10-18 óra között.

Kapcsolódó témák: #festészet | #Fotózás | #művészet |