Harmincéves a Tankcsapda

Kösz, jól vagyunk!

Fotó: Győr+
Adorján Andrea
2019.10.31. 19:33

Egy héttel a megjelenés után dupla platina lett a Liliput Hollywood. A Tankcsapda harmincéves, közel kétszáz dalt, tizennégy stúdióalbumot alkotott az évek során. Lukács Laciékkal Győr belvárosában, a Hangszerarzenálban beszélgettünk a T30 körszínpados koncertsorozatról is.

Az Audi Aréna Győrben már zajlanak az előkészületek a november 16-i nagykoncertre. Fontos a zenekarnak a vidék, ezért nem Budapestre hívják a rajongókat, hanem elviszik a körszínpados, látványelemekkel megtűzdelt koncertshow-t a nagyvárosokba. Novemberben és decemberben hat csarnokban és arénában látható ez a nagyszabású produkció, amelyre leginkább a megnövelt küzdőtér, és a minden oldalról egyformán látható, hallható zenekar jellemző.

A Tankcsapda tagjai örömmel válaszoltak a Győr+ Rádió kérdéseire
Fotó: Győr+

„Emocionális, érzelmektől vezérelt emberek vagyunk, maximálisan a szívünkkel gondolkozunk, az érzelmek benne vannak a dalainkban. Ez a mostani lemezre maximálisan igaz, mindenki beletette a magáét, mindhármunk véleményezése, odafigyelése benne van a Liliput Hollywoodban” – mondta Lukács László.

A harmincéves zenekar munkásságát a napokban sok kritika érte, az új lemezt sokan, sokféleképpen elemezték, boncolgatták. Erről is beszéltek a fiúk, kemény véleményük van. Fejes Tamás hangsúlyozta, a megalapozott negatív kritikával nincs gondjuk, s köszönik, nagyon jól vannak, megy tovább a rock ‘n’ roll. A gond a stílussal és a hangnemmel van, a zenéjük nem bírja el a hazugságokat.

Sidlovics Gábor szerint a Tankcsapda mindig is vállalta, hogy ha valaki megszólítja őket, akkor arra válaszolnak. Így lesz ez ezután is, akár dalba fűzve is megtalálhatja mindenki a válaszokat. A rajongóknak pedig azt üzenik, hogy érzik a szeretetüket, s ezekben a dedikálós, rohangálós, koncertre készülős napokban igazán jólesik a törődés.

A nagy bejelentés az interjú végén történt meg: az Audi Aréna Győrben bemutatkozik a Liliput Hollywood és A világ posztol dal is.

Kapcsolódó témák: #Audi Aréna Győr | #Győr+ Rádió | #koncert | #zene |