Hirdetés
Újvárosi Esték

Kortárs irodalom a Menházban

Fotó: Marcali Gábor
Bajzát Zsuzsi
2022.09.12. 10:27

Szendrődi Csaba beszélgetésével kezdődött az Újvárosi esték című kortárs irodalmi programsorozat, amelynek a Menház ad otthont. A folytatásban többek mellett Grecsó Krisztián és Mácsai Pál is fellép a győri közönség előtt.

Hirdetés

„Jól jön a támogatás ennek a műfajnak, nagyon örülök, hogy az önkormányzat és a győri könyvtár a kezdeményezés mögé állt” – mondta Takács Krisztián önkormányzati képviselő, aki szívügyének tekinti a kortárs irodalom népszerűsítését. Hazánkban többen próbálkoznak ezzel sikerrel, ideje volt, hogy a győri közönség is kaphasson ebből egy kis ízelítőt. A nyolc estéből álló sorozat egészen novemberig várja az érdeklődőket a Menházban. 

Takács Krisztián kiemelte, a programok között színházi előadásokat, beszélgetéseket is találnak a győriek, és jönnek a műfaj jelenleg legkeresettebb hazai előadói is. A sorozat szeptember 9-én egy Márai-esttel folytatódott, ahol Hirtling István színművész előadásában hallgathatták meg az érdeklődők az író legismertebb műveit.

Októberben találkozhatunk majd Simon Mártonnal, érkezik a Cser Kiadó egy Dulai Péter-esttel, jön a Vates Project, valamint Beck Zoli és Grecsó Krisztián is. Novemberben Mácsai Pál Örkény-egypercesekkel készül a győri közönségnek, a sorozatot pedig a Helikon Kiadó estje zárja majd november 11-én.

Kapcsolódó témák: #irodalom | #Menház | #Újvárosi esték |
Hirdetés