Koraszülöttek találkozója a győri kórházban

Kárpát Zsolt Fotó: MekliZ Fotó
2022.11.19. 14:40

A pandémia miatt az elmúlt két évben elmaradta a koraszülöttek találkozója, azonban idén újra megszervezte a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház az eseményt. A szombati rendezvényre több mint 80 család regisztrált.

Hirdetés

Átalakult a PAEOK nagyelőadó terme. A koraszülött osztály munkatársai és a Lurkó Alapítvány önkéntesei, igazi játszóházzá varázsolták a helyiséget. Már a folyóson is meglepetésekkel várták az egykori koraszülötteket és a szülőket. Mivel a világnapot november 17-én ünnepeljük, így győri egészségügyi intézményben már hagyománnyá vált, hogy erre a dátumra időzítik a találkozót.

„Szerencsére a járványügyi helyzet és a kórház lehetővé tette, hogy találkozzunk az ápolt pici babáinkkal és családjaikkal. Mindig fontos nekünk, hogy visszajelzést kapjunk azokról a gyerekekről, akik nálunk kezdték az életüket. Azt gondolom ez jó a családoknak, hiszen egy kicsit informális keretek között látjuk viszont őket. Már talán feloldódott bennük az a korábbi szorongás és félelem, ami a koraszülött osztályon töltötte el őket. Ez nekünk is nagyon jó visszajelzés, mert ez igazolja, hogy érdemes dolgoznunk és szükség van a munkánkra” – nyilatkozta a Győr+ Médiának a találkozón dr. Kovács Nóra, a koraszülött osztály főorvosa.

A rendezvényen a kötetlen játék és beszélgetés mellet egy kisfilmet is megnézhettek a résztvevők a koraszülött osztály munkájáról. A szervezők frissítőkkel, ropogtatni valóval, sőt még egy különleges tortával is megvendégelték a családokat.

Galéria: MekliZ Fotó

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Hirdetés