Hirdetés

Könyves kihívás hölgyeknek

Fotó: O. Jakócs Péter
Földvári Gabriella
2022.07.09. 12:09

Olvassunk együtt! – ezzel a mottóval indított a nyárra könyves kihívást a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi tér. Nyolc könyv elolvasása a cél, olyan kategóriákban, mint például győri szerző, életrajzi ihletésű, 2022-es kiadású, megfilmesített könyv.

Hirdetés

A játékhoz a vetelkedo@gyorikonyvtar.hu e-mail-címen vagy személyesen a könyvtár bármelyik részlegében lehet csatlakozni. A könyvtárakban elhelyezett nyomtatott füzetek vagy az online felületen megtalálható Google-űrlap kitöltésével teljesül a kihívás. Az elolvasott könyvek szerzőjét, címét kell megírniuk a résztvevőknek, de a szervezők kíváncsiak az egyéni véleményekre is. Ez alapján csillaggal kell értékelni az olvasmányokat egytől ötig, illetve az összes alapján egyetlen, néhány mondatos összegzést írni. A kihívás szeptember 30-ig tart, a résztvevők különböző ajándékokkal gazdagodhatnak.

A könyvtár által a hölgyeknek ajánlott nyári olvasmányok közül szemezgettünk, amelyek elolvasásával akár a kihívásban is részt vehetnek:

Hirdetés

Moran, Michelle: Egy kémnő Párizsban; Mata Hari különleges élete: A népszerű írónő Mata Hari (1876–1917) regényes életét tárja az olvasók elé lebilincselő stílusban, de történelmi precizitással. A buja, indiai templomoktól és az elbűvölő, párizsi színházaktól kezdve a német laktanyákig a háború sújtotta Európán át kísérhetjük nyomon a hajdani sztár, kurtizán és esetleg kémnő híres világát.

Orczy Emma: A ​Vörös Pimpernel – a magyar származású Orczy Emma bárónő 1907-ben írta ezt a romantikus regényt a Vörös Pimpernel fedőnevet használó angol lordról, aki az 1792-es szeptemberi vérengzések idején, kalandos körülmények között sok francia arisztokratát mentett át Angliába. A könyvet többször megfilmesítették és a győri színház is bemutatta a belőle készített darabot.

Elizabeth Adler: A Villa Romantica titka pedig a népszerű írónő új regénye, amely ismét erőteljes női karakterekkel, fényűző környezettel, lebilincselő történetvezetéssel ejti rabul az olvasókat.

Olvasóink figyelmébe ajánljuk még: Naomi Alderman: A hatalom, Bíró Zsófia: A boldog hentes felesége, Daughtry, Mikki-Lippincott, Rachael: Mindvégig, Földes Jolán: A halászó macska uccája, Samantha Harvey: Nyugati szél, Hanna Jameson: Az utolsók, Julia Kelly: Az utolsó kert Angliában, Kosáryné Réz Lola: Filoména, Melania G. Mazzucco: Az építésznő, Mollináry Gizella: Az ezred lánya – Betelt a Föld hamissággal, Sarah Perry: Az essexi kígyó, Ritoók Emma: Egyenes úton – egyedül, Karen Swan: Titok Párizsban, Tompa Andrea: Haza, Tormay Cécile: Bujdosó könyv, Rose Tremain: A kegyelem szigetei, Vass Virág: Az örökké rövid története.

likeold
a fb oldalunkat