Könyv a sikeres várandósságért

J. Kovács Andrea O. Jakócs Péter
2023.02.26. 12:30

Ligetvári Anita Fogantatásra hangolva – Együtt a sikeres várandósságig című könyve könnyen olvasható, de mégsem könnyű olvasmány. A téma nagyon aktuális, hiszen egyre többen szembesülnek azzal, hogy nem sikerül a vágyott teherbe esés.

A szerző húszéves munkája során szerzett tapasztalatait tárja elénk, melyek azt bizonyítják, hogy a fogantatásnak lelki gátjai is lehetnek. Sőt, sok esetben a fizikai probléma mögött is valamilyen veszteség, hiány vagy trauma áll. Problémáink ugyanis nem csupán a születésünk után, hanem már a fogantatáskor, sőt generációkra visszamenőleg keletkeznek. Utóbbiakat nevezzük transzgenerációs traumáknak, melyeket tudtunkon kívül megöröklünk, majd észrevétlenül adunk tovább a következő nemzedéknek. A könyvet olvasva kiderül, hogy a transzlégzés, a művészetterápia és a gyászfeldolgozás módszereinek együttes felhasználásával juthatunk el a megoldásig. A transzlégzés a vér oxigén- és szén-dioxid-arányát változtatja meg, ami módosult figyelmi állapotot idéz elő. Ebben az állapotban mélyebb, tudat alatti információkat hozhatunk a tudat szintjére. Lényeges, hogy a technika csak szakember közreműködésével alkalmazható.

S hogy mindez hogyan segíti a fogantatást? Ligetvári Anita szerint a lelki blokkok feloldásával. Az egyik esetben kiderült, hogy a fiatal nőt annak idején fiúnak várták a szülei. Ez pedig már olyan sérült életmintázatot adott neki tudat alatt, aminek következtében nem tudott kapcsolódni saját testéhez, nem tudta megélni nőiességét, így természetesen a teherbe esés sem jött létre. Amikor ezt a gátat feloldották, akkor már a fogantatás útjában sem állt akadály. A transzgenerációs traumára is akadt jó példa. A kliens nagymamája elveszítette egyik babáját, s a feldolgozatlan gyász az unokában aktivizálódott. Szerencsére ez a tudat alatti információ is felszínre került és a szakember vezetésével megoldódott.

Kapcsolódó témák: #család | #könyvbemutató | #Kultúra |