Új főzőműsor indul

Konyhatörténetek Szarka Zsófival

Fotó: Marcali Gábor
Zoljánszky Alexandra
2020.09.04. 06:40

Konyhatörténetek címmel indult el csütörtökön este a Győr+ Televízió új főzőműsora, ahol valódi ételek és igazi receptek készülnek el a kamerák előtt. A műsorba minden alkalommal ismert és beszédes emberek érkeznek, de csak azzal a feltétellel, ha a hasukat is szeretik.

A házigazda pedig a lapunkból és a gyorplusz.hu konyha rovatából is ismert Szarka Zsófi gasztroújságíró, aki nemcsak főz, hanem senkihez sem fogható, közvetlen stílusban mesél is nekünk ízekről, tájakról, szokásokról, korokról és érzésekről. Tudni kell azt is, Zsófi gyakran járja a vidéket határon innen és túl, hogy tapasztalt idősek konyhájában tanulhasson meg egy-egy fortélyt, féltve őrzött receptet. „Borzalmasan sajnálom az elveszett fogásokat, könyveket, azt gondolom, hogy ez is a kultúránk része. A sok ezerszer megfőzött receptek is a kincseink közé tartoznak, amiket őrizni kell, hiszen benne vannak a szokásaink, gondolataink is” – vallja.

Fotó: Győr+

A műsort azok figyelmébe ajánlja, akik szeretnek főzni, de leginkább enni. „Klasszikus, magyar és régi, féltett recepteket hozunk a nézőink számára, hogy ötletet adjunk a másnapi ebédhez vagy csupán kedvet hozzunk a főzéshez, nagy családi, baráti vacsorákhoz” – mondta el Zsófi a Győr+ Rádió reggeli adásában szerdán.

A gasztroújságíró rengeteg hasznos tippel készül most már a nézőknek is. Szeretné például, ha mindenki jó ropogósra tudná sütni a kacsacombot, ha a rántott hús igazán szaftos lenne, a tarja pedig csodálatosan krémes és fokhagymás. „Mi is nagyon szeretünk enni, gondolom, nagy meglepetést nem okozok vele: a forgatás végén megesszük az elkészített ételeket. Nemcsak arra törekszünk, hogy csinosak legyenek, hanem azt szeretnénk, hogy finom ételek készüljenek.”

Zsófi minden adás előtt a Herman Ottó utcai vásárcsarnokban vásárolja az alapanyagokat, mint mondja, az ottani árusokban bízik, ami a minőséget illeti, ráadásul egy nagyon jó közösségi helynek találja a csarnokot. A vásárlást követően megy át aztán a stábbal a Placc konyhájába.

A műsor szlogenje pedig úgy szól: „A konyha azért jó, mert egy jó étellel bárkit szóra lehet bírni.” Érkezik tehát minden alkalommal egy vendég is, akit faggat, és nincs menekvés, Zsófi be is fogja a munkába. Egy feltétel van, hogy imádja a hasát.

Fotó: Marcali Gábor

Én egyébként is egész nap főzök, most annyi változott, hogy három kamera előtt teszem, és közben beszélnem is kell, de tudjátok, hogy ez nem okoz nehézséget” – mesélte nevetve Zsófi a rádiós műsorvezetőknek.

Premier tehát kéthetente csütörtökön, 19.25-kor. Az első adás receptjét a 28. oldalon találják olvasóink.

Kapcsolódó témák: #Győr+ Konyha | #Szarka Zsófi Konyhája |