Megvan az idei barokk pár

Konditermi szerelem

Földvári Gabriella Fotó: O. Jakócs Péter
2023.05.21. 10:30

Fiatalok, szépek, szerelmesek, boldogok, tele vannak tervekkel, és egy nem mindennapi esküvő vár rájuk augusztus 12-én. A 20 éves Pelczéder Lili és a 23 éves Imre Martin ugyanis az idei, 30. Barokk Esküvő párja.

A jegyespár a győriek előtt a barokk belvárosban, hagyományosan barokk szertartás szerint mondja majd ki a boldogító igent.

Lili a Kossuth-iskola végzőse, a vizsgák után, néhány hét múlva kozmetikusként dolgozik majd, de besegít a családi vállalkozásba is, a szülők másodállásban mozgóbüfés árusítással foglalkoznak. Lili hobbija a kondizás, itt ismerkedett meg szerelmével is. Szabadidejét pedig a másfél éves Tylerrel tölti, a kis francia buldoggal. Martin 23 éves, a PÁGISZ-ban végzett, autóvillamossági szerelőként dolgozik, valamint autó- és motorjavítással is foglalkozik, ami egyben a hobbija is, éppúgy, mint az edzés. Martin 10 évig dzsúdózott, majd a konditermi edzésre váltott, és milyen szerencséje volt, hiszen ott találta meg élete párját. Martin azt mondja, rögtön kiszúrta Lilit, de a lányért több hónapig kellett küzdenie. „Az első hónapban csak figyelgettem, kinyomoztam a nevét, rákerestem a neten, aztán nyitottam felé, ám ő először még távolságtartó volt, de már 546 napja vagyunk együtt” – meséli Martin.

A fiú nyáron, egy horvátországi nyaraláson, Lili névnapján, egy csodás tengerparti naplementében kérte meg a lány kezét. „Teljesen meglepetésként ért a lánykérés, habár azt tudtam, hogy ajándékot kapok a névnapomra, de erre álmomban sem gondoltam” – mondja a menyasszony. A családnak csak akkor árulták el az eljegyzést, amikor hazaértek a nyaralásból, de mindkettőjük szülei örömmel fogadták a hírt, nagyon elfogadóak mindkét részről.

És hogy miért is jelentkeztek barokk párnak? Emlékezetes esküvőt terveztek és mindketten rajonganak a barokk korért. „Mi szerettünk volna ebben a korban élni, de maga a győri barokk belváros is gyönyörű és a ruhák is nagyon tetszenek. Én korábban többször is beöltöztem anyukámmal a barokk esküvőre és felvonultunk. Akkor még nem gondoltam, hogy ez az élmény egyszer majd megadatik nekem” – hangsúlyozta Lili.

Lili saját bevallása szerint már most rettentően izgul, pedig még előtte állnak a vizsgái is. Csak ezt követően választja ki a ruháját, úgy, ahogy Martin, a szülők, a tanúk, a nyoszolyólányok is, hiszen a család és barátok is örömmel öltöznek be.

A barokk esküvőt követően másnap, vasárnap tartanak egy 35 fős lagzit a szűk családnak, barátoknak. A nászutat a pár télre halasztja, és azt is elárulták, hogy öt éven belül szeretnének gyereket, és a terveikben egy közös vállalkozás beindítása is szerepel.

Kapcsolódó témák: #Barokk esküvő | #barokk pár | #Kultúra | #szerelem |