Hirdetés
Sport & Balance

Komplex szemlélet az edzések során

Győr+
2021.08.06. 13:03
Hirdetés

Itt a nyár, itt a jó idő, a könnyedebb ruházatnak köszönhetően pedig szeretnénk minél hamarabb, minél jobb formába lendülni. Azt viszont érdemes szem előtt tartani, hogy a tartós eredményekhez a szemléletünkön is érdemes változtatnunk.

Hirdetés

Az egyik dolog, amit érdemes megvizsgálnunk, hogy az ülő életmódunk mennyire befolyásolja teljesítményünket.

„Az ülés az új dohányzás, ez a mondat jól tükrözi, hogy az állandó görnyedés milyen hatással lehet szervezetünkre. Mindenképpen érdemes az latolgatnunk, hogy mennyit ülünk egy nap, hogy a munkánk mennyi ülést kíván meg tőlünk. Ha ezt megvizsgáljuk, rájövünk, hogy napjaink során nagyon sok időt töltünk üléssel” – hangsúlyozza Nagy Richárd funkcionális és NASM CES korrektív sportrehabilitációs tréner, a Sport & Balance Rehabilitációs és Terápiás Központ munkatársa.

Hirdetés

Az állandó ülés következtében pedig különféle diszfunkciók alakulhatnak ki. Többek között tartásproblémákat eredményezhet, de a gerincben is elváltozásokat okozhat hosszú távon. „Lényeges szempont, hogy ne olyan sportot válasszunk, ahol ülnünk kell. Kezdetben olyan gyakorlatokat sem szoktam javasolni a törzsizomzat gyengesége miatt, amit ülve kell végeznünk, hiszen ez a meglévő rendellenes testtartásproblémákat tovább fokozza” – hangsúlyozza Nagy Richárd.

A komplex szemlélethez az is hozzátartozik, hogy az edzésprogram kezdete előtt állapotfelmérésre kerül sor.

„Ez megmutatja, hogy mire lehetünk képesek, és ennek mentén határozhatunk meg célokat. Ráadásul az állapotfelmérés segít a sérülések nyomon követésében” – emeli ki a Sport & Balance Rehabilitációs és Terápiás Központ trénere, aki úgy látja, a számos irányzat miatt nem árt, ha a kliens is tisztában van az alapokkal. A többit pedig bízzuk a szakemberre, hogy az ő irányításával haladjunk a fejlődés útján.

Facebook: Sport & Balance Rehabilitációs és Terápiás Központ Győr

Telefon: +36 20 340 4780

(x)

Kapcsolódó témák: #mozgás | #Sport&Balance Győr | #szabadidő |
likeold
a fb oldalunkat