Hirdetés
Kortárs Művészeti Panoráma

KOMP, mely összeköt

Fotó: Marcali Gábor
Földvári Gabriella
2019.10.04. 09:51

A Kortárs Művészeti Panoráma vándorkiállítása nyílt meg csütörtökön a győri Múzeumházban, ahol szigetközi és csallóközi alkotók munkáit láthatja a közönség.

Hirdetés

A KOMP-hoz a Duna két partján élő képzőművészek baráti alapon csatlakoztak, közös tárlataik évek óta prezentálják a régió alkotóinak művészeti törekvéseit.  Kortárs Művészeti Panoráma életre hívásával a térség képzőművészeinek jeleseit terelte egy sátor alá Dunaszerdahelytől Győrön át Mosonmagyaróvárig. A csoport tárlataival járja a korábban szögesdróttal szétszabdalt régiót, s mutatja meg annak közös arcát” – fogalmazott a KOMP kezdeményezője Varga György, a közelmúltban megjelent kiadványában.

A kilenc éves kör idei kiállítása Mosonmagyaróvár, Somorja és Dunaszerdahely után érkezett Győrbe. Festmények, plasztikák, ékszerek láthatók a Múzeumház kiállítóterében.

Hirdetés

Rózsavölgyi László, az önkormányzat Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke megnyitó beszédében kiemelte: a kiállított művek átnyúlnak személyes- és országhatárokon, megváltoztatják a lelkeket. A kiigazított határ mellett élő művészek alkotásaik által azt üzenik, hogy nincs módunk középszerűnek lenni. Fontos ez a kiállítás Győrnek, általa újabb impulzusokat kapunk a további fejlődéshez, újabb kapcsok alakulnak ki városaink között.  „A kiállítók olyan pillanatokat osztanak meg velünk melyek az alkotás örömeiről és nehézségeiről szólnak, gyönyörű formában szegülnek szembe a halállal és képesek egy-egy pillanatra az időtlenség varázslatos élményt megadni nekünk” – e szavakkal nyitotta meg a kiállítást a politikus.  

A tárlaton Borbély Károly, Borbély Máté, Füredi Kornél, Karczagi Endre, Lebó Ferenc, M. Tóth Judit, Uzsák Zoltán, Zuzana Benková,  Dolán György, Miro Gábris, Juhász Tibor, Karaffa Attila, Lipcsey György, Simon Anikó és Varga György munkáit láthatjuk.

A kiállítás november 5-ig, keddtől vasárnapig 10 és 16 óra között látogatható.

Kapcsolódó témák: #Kultúra |
likeold
a fb oldalunkat