Hirdetés
Szomszéd Koktélbár

Koktélkeverés felsőfokon

Fotó: Mezősi Kristóf
Szigeti Sándor
2021.09.12. 18:21

Kiváló hangulat, lelkes közönség, fantasztikus koktélok, a nap végén pedig hazai örömünnep, fieszta – ez volt a 3. „Jack Daniel’s Birthday Bash” koktélverseny a belvárosban, amelyet a Szomszéd Koktélbár csapata nyert.

Hirdetés

A győri önkormányzat által is támogatott rangos eseményre most is az ország legjobb bártenderei érkeztek. A rendezvény Magyarországon egyedülálló módon a nyílt utcán zajlott, így a közönség is részese lehetett a különleges élménynek. Két év után idén teljes hazai siker született, a Szomszéd nemcsak a zsűri szakmai díját, de a város különdíjat is elnyerte.

„Azt szokták mondani, hogy a kevesebb néha több, mi viszont szeretünk mindent kiadni magunkból. Igazi csapatként dolgoztunk, ahol mindenki maximálisan odatette magát. Ehhez persze az is kellett, hogy az elmúlt évek során rengeteget tanuljunk és fejlődjünk” – mesél Horváth Jonatán (Joni) a siker receptjéről.

Hirdetés

Már a verseny előtt három-négy héttel megkezdtük a felkészülést, az alapkoncepciónk pedig ennél is korábban megvolt. A flódni, vagyis a zsidó konyhaművészet egyik legfinomabb süteményét szerettük volna bemutatni ital formájában” – teszi hozzá Öcsödy Gergely (Gergő).

Az ünneplés pillanatai (Fotó: Mezősi Kristóf)

A srácok nem csupán témaválasztásukkal szerették volna alaposan meglepni a zsűrit. Győztes előadásuk során báreszközök helyett cukrászeszközöket is használtak: habverőt, robotgépet és mérőpoharat például. A bemutatójukon pedig tiszteletét tette Lili, egy élő tojótyúk, jelezve, hogyha tojás is kell egy koktélhoz, akkor ők csakis a legfrissebb alapanyagokkal dolgoznak.

„Ebben a műfajban fontos, hogy legyen show, de legalább ennyire fontos, hogy önmagunkat adjuk. Előzetesen rengeteget készültünk, mindennek utána olvastunk, hogy teljesen harmonikusan passzoljanak egymáshoz az ízek. Mozdulatsorokat gyakoroltunk és persze nagyon sokat kóstoltunk” – egészíti ki az elmondottakat a csapat harmadik tagja, Kelemen István (Isti).

Az eredményhirdetéskor a Szomszéd teljes stábja a fiúk nyakába ugrott, hatalmas volt az öröm és a boldogság, egy több éven át tartó felkészülés érett be a mostani győzelemmel.

Joni, Gergő és Isti ezúton is nagyon köszönik a városnak és dr. Dézsi Csaba András polgármesternek, hogy támogatta a rendezvényt. Azt mondják, még véletlenül sem ülnek a babérjaikon, hiszen a győri vendégek körében is egyre népszerűbbek a koktélok, egyre nagyobb a nyitottság és az érdeklődés a különleges italok iránt. Szerencsésnek tartják magukat, hiszen bártenderekként egy kreatív és improvizatív műfaj képviselői, és vallják, hogy a magas elvárásoknak a hétköznapok során is maximálisan meg kell felelni.

Galéria: Vig Norbert

likeold
a fb oldalunkat