Hirdetés

Klasszikus magyar filmekkel indul a Győrplusz Filmklub

Földvári Gabriella
2021.02.19. 13:42

Régi klasszikus, nagysikerű magyar filmekkel indít Filmklubot a Győr+ Média. A Győr+ Televízió műsorán a régi nagy kedvencek, az újra felfedezésre váró filmek felújított változatát, reklámok nélkül vetítjük.

Hirdetés

A Győrplusz Filmklub márciustól 5-től indul a Győr+ TV műsorán. A premierek péntekenként 19.30-kor kezdődnek, aki pedig lemaradt, az a rákövetkező vasárnapon 16 órától tekintheti meg a mozit. A filmeket úgy válogattuk, hogy minden korosztály és érdeklődési körű győri polgár megtalálja a számára kedves, érdekes, szórakoztató vetítést.

Több jubileumot is ünnepel idén a magyar filmművészet. Az első filmet éppen 120 éve forgatták, 115 éve mutatták be az első magyar filmet, 85 éve kezdődött meg a magyar hangosfilmgyártás, és 65 éves az első magyar rajzfilm.  Azóta sok kiemelkedő magyar mozgókép született. Ebből a gazdag kínálatból válogattunk, a Nemzeti Filmarchívumban őrzött alkotások közül.

Elsőként az egyik legsikeresebb magyar vígjátékot, az 1965-ben készült A tizedes meg a többieket vetítjük. Márciusban láthatják a 2×2 néha 5 zenés romantikus filmet, majd Kabos László parádés kettős főszereplésével A veréb is madár című mozit, a hónap végén pedig Keleti Márton rendezésében a Csodacsatárt tűztük műsorra, amelyben feltűnik Puskás Öcsi és az Aranycsapat is.

Áprilisban kerül képernyőre a Mit csinált a felséged 3-tól 5-ig?, a Halálos tavasz, a Hyppolit a lakáj, a Sose halunk meg és a Régi idők focija. Május 7-én a Szindbádot tűztük műsorra.

A repertoárt tervezzük folyamatosan bővíteni, kultikus magyar és külföldi filmekkel is. Hogy mik ezek, az legyen meglepetés!

A részletes műsor, a filmelőzetesek, és a hozzájuk kapcsolódó érdekességek a gyorplusz.hu-n követhetők majd.

Kapcsolódó témák: #filmklub |
Hirdetés