„Jó munkahelyi környezetben lehet igazán jó munkát végezni”

Kiváló szakember és igazi lokálpatrióta a Városrendészet új vezetője

Havassy Anna Katalin O. Jakócs Péter
2023.02.18. 16:11

Az igazat megvallva csak az intézményvezetői megbízatása új Kozma Zoltánnak, hiszen eddig is a Városrendészet Győr vezetői csapatához tartozott, csak épp operatív igazgatóként dolgozott. Sokak előtt tehát nem lehet ismeretlen a képzett szakember, különösen azért, mert Győrben született és a rendészeti ranglétrát is a városban járta végig.

Kozma Zoltán már a középiskolás éveit is tudatosan töltötte, a Bercsényibe járt közrendvédelmi szakra. Érettségi után egyenes út vezetett Budapestre, ahol elvégezte a tiszthelyettesi iskolát, majd 19 évesen visszatért Győrbe és a városi kapitányságon kezdte meg rendőri pályafutását.

„Abban az időben a kezdő rendőröknek még végig kellett járni a ranglétrát: voltam objektum- és fogdaőr is, így nagyon örültem, amikor végre kiszabadulhattam az utcára mint gyalogos járőr, majd évek múlva mint gépkocsizó járőr. Sokat tapasztaltam, nagyon jó iskola volt és fokozatosan lépkedtem felfelé. Viszont tudtam, hogy szeretnék még tanulni, s a rendőr-szakközépiskolában is kitűnően végeztem, így mehettem tovább a rendőrtisztire. Persze munka mellett végeztem el” – mesélt a kezdetekről Kozma Zoltán, majd arra is kitért, hogy 2006-ban, a diploma megszerzése után már a bűnügyi osztályra került mint vagyonvédelmi nyomozó. 2016-ban látta elérkezettnek az időt, hogy váltson, így a gazdaságvédelmi osztály következett századosi rendfokozattal és főnyomozói beosztásban, egészen 2020-ig.

„Akkor érkezett a felkérés, hogy csatlakozzak a Városrendészet vezetői csapatához. Mindenképp szakmai előrelépésnek tekintettem az operatív igazgatói beosztást és a családi hátterem is olyan támogató volt, hogy megléphettem a leszerelést” – hangsúlyozta Kozma Zoltán, majd azt is hozzátette, hogy ezért is nagyon fontos számára a kiváló együttműködés a rendőrséggel.

„Az elmúlt két évben kiváló csapatot sikerült kiépítenünk a kollégáinkkal: egy folyton tanulni és fejlődni vágyó állomány szolgálja Győr közbiztonságát. Miletics Mór szakmai igazgatóval együtt úgy gondoljuk, hogy fejlődhet bármennyit is a technika, az emberi jelenlét a legfontosabb. A győriek pedig szívesen szólítják meg a rendészeinket, örülnek a jelenlétnek. Intézményvezetőként nyilván nagyobb a felelősségem, de az alapcélok nem változtak: a költségeket célirányosan elosztani és működésben tartani a szervezetet. Mindezt pedig úgy, hogy a Városrendészet Győr munkatársai szeressenek itt dolgozni, szívesen vegyék fel a szolgálatot. Vallom, hogy jó munkahelyi környezetben lehet igazán jó munkát végezni!”

Kozma Zoltán pedig tele van tervekkel, mert nap mint nap tapasztalja: szükség van a Városrendészetre, egyre több és jobb visszajelzéseket kapnak. Hogy a célok végül megvalósulhatnak-e, az többnyire forrás kérdése, de ezen is gőzerővel dolgoznak és érzik a támogatást. S ami biztos: a Városrendészet vezetése felkészült és kiváló szakemberekből áll, akiknek szívügyük Győr biztonsága!

Kapcsolódó témák: #biztonság | #Városrendészet |