Hirdetés

Kisbuszt kaptak a mozgáskorlátozottak

Győr+
2019.09.30. 15:18

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) támogatásának köszönhetően személyszállító kisbuszt kapott a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete.

Hirdetés

Új 8+1 személyes személyszállító kisbuszhoz jutott a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete a tagjaik és a Magyar Nemzeti Bank támogatásának köszönhetően. Az adományból Támogatói Szolgálatot szeretnének létesíteni, a fogyatékos emberek hátrányának csökkentése, esélyegyenlőségük megalapozása érdekében.

Személyi segítést és szállítási tevékenységet végeznének Győr és Győr-Moson-Sopron Megye területén. Céljuk, hogy sorsközösségük tagjai számára elsősorban a lakáson kívüli közszolgáltatások eléréséhez nyújtsanak segítséget: az orvoshoz, a rehabilitációs intézménybe való eljutásuk biztosítását, valamint szállításukat a közösségi, kulturális és sport programokra. Mivel a tömegközlekedés egészségi állapotuk miatt nem megoldható, és 33 településen szétszórva élnek, ezért a szállítás, amit a legjobban igényelnek.

Hirdetés

A sérült gyermekek több esetben nem tudnak a számukra szükséges egyéni fejlesztést, konduktív terápiát, gyógytornát igénybe venni megfelelő szállítójármű hiányában, a kisbusszal ebben is tudnak segítséget adni.

Az adományból származó kisbusz hozzájárul, hogy a mozgássérültek ne kerüljenek közlekedés miatt a társadalom perifériájára.

Ahhoz, hogy a támogatással beszerzett kisbusz a Támogató Szolgálat rendelkezésére álljon, szükség van a teljes akadálymentesítésre. Az előírásoknak megfelelően egy 4+2 pontos biztonsági rendszert kell beépíteni a gépjárműbe. Szükség van liftre, rámpára, fellépőre, kapaszkodókra és a szükséges rögzítésekre.

Az akadálymentesítés költsége több mint kétmillió forint. Több helyre fordultak segítségért, reményeik szerint év végére sikerül a kisbuszt akadálymentessé alakítani.

Forrás, fotó: Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete

Kapcsolódó témák: #jótékonyság |
likeold
a fb oldalunkat