Hirdetés
MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

Kinyitják a győri laktanyát, várnak a katonák!

Fotó: Győr+
HAK
2021.09.13. 08:43

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred nyílt napjának már hagyománya van Győrben, mindig hatalmas érdeklődés kíséri, évről-évre döntik meg a látogatószám-rekordokat. Nem csoda, hiszen színvonalas programokkal és rengeteg érdekességgel készülnek a győri katonák.

Hirdetés

Sajnos tavaly a járványhelyzet nem tette lehetővé, hogy szélesre tárják a likócsi laktanya kapuit, amit szomorúan vettek tudomásul a honvédelem, és azon belül is a győri alakulat munkája után érdeklődők. A nyílt napokon mindig nagyon sokan vannak, igazi családi program és minden korosztály megtalálja a neki tetsző programot.

A legutóbbi nyílt napra is nagyon sokan voltak kíváncsiak

Idén szerencsére már ismét megtartható a népszerű nyílt nap, amely iránt már most is nagyon nagy az érdeklődés. A Pálffy Miklós laktanya kapui szeptember 18-án, szombaton nyílnak meg a civilek előtt, akik 9-14 óra között élvezhetik a győri katonák vendégszeretetét és a színes programkínálatot.

Hirdetés

Láthatók lesznek haditechnikai eszközök, fegyverzeti anyagok, a csapatmúzeum és az emlékszobák tárlata is. Aki szeretné, kipróbálhatja majd a repülőgép- és a rakétaindító-szimulátort, illetve megmérettetheti magát a a gyakorlógránáttal való célbadobásban is. A makettek szerelmesei is hódolhatnak szenvedélyüknek, csakúgy mint azok, akiket a helikopteres relikviák érdekelnek. Mindenki meghallgathatja majd a Honvédszakszervezet és Nyugdíjpénztár tájékoztatóját és honvédségi kiadványokat is beszerezhetnek a Zrínyi Média standjánál. Toborzást is tartanak, így aki szeretne többet megtudni az egyenruhás életről, minden információt megkaphat, nyugodtan érdeklődjön. A legkisebbek kipróbálhatják a katonai arcfestést és ugrálóvár is várja majd őket. Persze ez csak néhány szelete annak a sok-sok érdekességnek, amelyet ezen a napon nyújtanak a honvédek.

Nagyobb méretért kattints!

Természetesen most sem maradhat el a nagyon várt harcászati bemutató, amelyre majd 11 órakor kerül sor, és a hírek szerint már lelkesen gyakorolnak a katonák, hiszen ilyen nagy szamú civil látogató előtt évente egyszer mutathatják be mit is tudnak. Érdemes kihasználni a lehetőséget, mert tényleg olyan látványban és profi munkában lehet része az érdeklődőknek, amely nem mindennapos!

Mindenkit szeretettel várnak tehát szeptember 18-án, szombaton az ingyenes nyílt napra, ám nagyon fontos, hogy a rendezvény kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható. A tizennyolcadik életévüket be nem töltött személyek csak védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorú kíséretében léphetnek a laktanya területére.

likeold
a fb oldalunkat