Hirdetés
Az extrém sportokért is rajong a győri szépség

Kihívásokról és kritikáról is vallott a világjáró királynő

Fotó: Vig Norbert
P. Csapucha Adrienn
2022.07.28. 08:40

15 éves kora óta modellkedik, azóta a fél világot bejárta a győri Perger Patrícia, akit a napokban, a Fásy Ádám rendezte Magyarok Világszépe versenyének királynőjévé választottak, így egy újabb országot, Egyiptomot hódíthatja meg ősszel. Hogy hogyan készül a megmérettetésre? Erről is beszélt a Győr+ Médiának, de azt is elárulta hogyan látja magát 10 év múlva.

Hirdetés

Győrbe indult vásárolni édesanyjával mikor felfedezték, azóta szülei maximális támogatása mellett szárnyal a karrierje. Rengeteget utazik, sokszor hónapokat tölt más kontinensen, de egyáltalán nem bánja, hiszen saját bevallása szerint is imádja a kihívásokat. Vallja, hogy mindent el lehet érni az életben, csak szorgalom, munka és kitartás szükséges.

Fotó: Ács Tamás

Egészen fiatalon csöppentél bele ebbe a különleges világba, de megálltad a helyed, számos országban modellkedtél az elmúlt években. Nyilván szerencse is kellett hozzá, de rengeteget dolgoztál azért, hogy elismerjenek.

Hirdetés

Perger Patrícia: Eleinte nem volt jó az angolom, így az első az volt, hogy minél többet fejlesszem a nyelvtudásom. Mellette már befutott modellektől kértem tanácsokat, és abban maradtunk a szüleimmel, hogy ha készen állok, akkor belevágunk. Először Indonéziában töltöttem három hónapot, ez volt az első repülőutam, de egy pillanatra sem fordult meg a fejemben az, hogy rossz döntést hoztam, egyszerűen csak izgatott voltam, és minden erőmmel a feladatra összpontosítottam. Nem tagadom, ez az izgalom egyébként a mai napig elkísér. Szerencsés vagyok, hiszen a modellkedés által jártam már Malajziában, Thaiföldön, a dél-afrikai Fokvárosban, Görögországban, Portugáliában, Németországban, de említhetném akár Olaszországot, vagy Angliát, sőt eljutottam Mexikóba is.

Fotó: Vig Norbert

A szüleid biztosan sokat aggódtak érted…

P.P.: Az elején valóban izgultak, de volt egy egyezségünk, mégpedig az, hogy minden nap kommunikálni fogunk. Arról, hogy mikor hagyom el a modellszállást, hogy mi lesz az aktuális feladatom, így beszámoltam az egész napomról. Tudtam, hogy a kapcsolatunk kölcsönös bizalmon alapul, tartozom nekik ezzel. Mikor hazaértem látták, hogy gyorsan felnőtté, önállóvá váltam, de nem is volt más választásom, vagy talpraesetten viselkedem, vagy elveszek a nagyvilágban. Az ő támogatásuk természetesen kellett ahhoz, hogy az lehessek, aki ma vagyok.

Imádod a kihívásokat, ezért is indultál el a Magyarok Világszépe választáson, amit sikeresen meg is nyertél.

P.P: Tény, hogy szeretem feszegetni a határaimat, és új dolgokat kipróbálni, így például az extrém sportokért is rajongok. A versenyről édesanyám szólt, kis gondolkodás után beneveztem, szerettem volna ezen a területen is bizonyítani. Óriási élmény volt minden pillanata. Emlékszem mikor a döntőben a színpadon álltam és mosolyogtam az járt a fejemben, hogy mennyire fantasztikus ez a miliő és mennyire jól érzem magam. Erre biztatnám a fiatalokat is, hogy merjenek nagyot álmodni, vágjanak bele a kitűzött céljaikba, mert szorgalommal és lelkesedéssel sok mindent elérhet az ember. Soha nincs késő semmihez.

Hogyan készülsz az őszi, egyiptomi Miss Intercontinental szépségversenyre?

P.P.: Viszonylag erős nyelvtudással rendelkezem, de folyamatosan fejlesztem az angolom. Igyekszem majd a legjobb formámat hozni, így diétázom, gyakorolom a színpadi mozgást, magassarkúban való vonulást, és közben próbálok minél több időt a családommal tölteni. Mellette jótékony eseményeken is részt veszek, számomra alapvető érték a segítségnyújtás, így ezzel kapcsolatban is vannak terveim.

A sok pozitív visszajelzés mellett, téged is elérnek a kritikák, a negatív kommentek.

P.P.: Igen, de egyáltalán nem foglalkozom velük. Elolvasom a kritikákat, és ha építő jellegű akkor igyekszem belőle tanulni, de a rosszindulatú megjegyzéseket kizárom.

A rosszindulatú kommentek nem, ám a kapcsolatok kulcsfontosságúak az életben! Mi az, ami fontos számodra egy párkapcsolatban?

P.P.: A tisztelet és a szeretet. Nincs egyáltalán ideálom, de azt nagyon fontosnak tartom, hogy a kedvesem bánjon szépen az édesanyjával, szerintem ez sok mindent elárul egy férfiról.

A modellkedés mellett sport- és rekreációszervezés szakon tanulsz, igaz most passziváltattad az egyetemi félévet a karriered miatt. Hogyan látod magad 10 év múlva?

P.P.: Személyi edzőként abszolút el tudnám magam képzelni, hogy segítsek másoknak fejlődni, egészségesen élni. Több irányba is kacsingatok, egy önálló vállalkozás alapítása is megfordult már a fejemben. Egy dologban biztos vagyok, akárhogyan is hozza az élet, azt fogom szem előtt tartani, hogy jól érezzem magam, és szeressem azt, amit csinálok.

Kapcsolódó témák: #Magyarok Világszépe | #modell | #szépségverseny |
likeold
a fb oldalunkat