Kihirdették az egyetemi ponthatárokat, óriási volt az öröm Győrben

Pécskai István Fotó: Ács Tamás/Pécskai István
2023.07.26. 21:35

Idén is megrendezték a győri Bridge Oktatói és Hallgatói Klubban a Pont Ott Parti elnevezésű eseményt, amelyen nagy közönség, több száz fiatal előtt hirdették ki az egyetemi ponthatárokat.

Ebben az esztendőben 10 ezren jelentkeztek a győri Széchenyi István Egyetemre. A végzős középiskolások összesen 20 ezer jelentkezést adtak le városunk patinás intézményébe. Külön kiemelendő, hogy 5600-an az első helyen jelölték meg a Széchenyit.

Immáron hagyomány Győrben, hogy megrendezik a szabadtéri Pont Ott Partit, amelyre idén is több százan látogattak el. A Bridge-ben a fesztiválszínpad és a klubzene mellett különböző ügyességi játékok várták a fiatalokat, akik söröztek, boroztak, táncoltak és beszélgettek. Láthatóan élvezték az eseményt, jót buliztak.

,,Három éve indult el a rendezvény a városban. Először Budapesten került sor a Pont Ott Partira. Ennek a mintájára szerettük volna elhozni az eseményt Győrbe. Az volt a cél, hogy a győri diákok közösen ünnepelhessék a sikeres felvételijüket. Szerencsére a kezdeményezés telitalálatnak bizonyult, a fiatalok szeretik a rendezvényt” – árulta el Lőrincz Gergő, a Pályaorientációs és Marketing Központ vezetője.

Általánosságban elmondható, hogy hatalmas volt az öröm a Bridge-ben, amikor kihirdették a ponthatárokat. Az eseményen résztvevők reakciójából az volt érezhető, hogy szinte mindannyian sikeresen jelentkeztek valamelyik hazai felsőoktatási intézménybe. A legtöbben a győri egyetemen folytatják tanulmányaikat.

,,Az Állam és Jogtudományi karra vettek fel a Széchenyi István Egyetemen. Elsőként jelöltem meg ezt a szakot, kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy sikerrel pályáztam. Nehéz szavakba önteni az érzéseimet. Izgatottan várom már, hogy elkezdjem az egyetemet. Az biztos, hogy kollégiumban fogok lakni” – mondta Zsanett.

Róbert is Győrben folytatja a tanulmányait, a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karára vették fel.

,,Most végeztem gépészmérnökként. Azért jelentkeztem vezetés- és szervezés mesterképzésre, mert közgazdasági végzettséget ad. A későbbiekben ez még hasznomra válhat, mert jó kombináció egy mérnöki és egy közgazdasági diploma együtt” – fogalmazott Róbert.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #egyetem | #felvételi | #főiskola | #ponthatár |