Tűzeset

Kigyulladt egy társasház Győrben a Bajcsy-Zsilinszky úton, ketten meghaltak – VIDEÓ!

Győr+ O. Jakócs Péter
2023.01.30. 06:07

Kigyulladt a tetőszerkezete és a felső szintje egy kétszintes, győri társasháznak a Bajcsy-Zsilinszky úton hétfőn hajnalban. A győri, a pannonhalmi és a lébényi hivatásos tűzoltók több vízsugárral oltották a lángokat. A tűzzel érintett lakásban ketten életüket vesztették.

Eloltották a lángokat a Bajcsy-Zsilinszky úton. Az egységek jelenleg az utómunkálatokat végzik. Információink szerint harmincöt tűzoltó tíz járművel oltotta a lángokat, amelyek több mint kétszáz négyzetméteres területen pusztítottak. 

A kiégett lakásban ketten tartózkodtak, akiknek az életét már nem lehetett megmenteni – tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

FRISS! A tűzben V. Szalontay Judit győri születésű, itt élő, nyugdíjas néprajzkutató, Móra Ferenc díjas, címzetes múzeum igazgató a csornai múzeum volt igazgatója hunyt el. Székely Zoltán, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatója felidézve Judit munkásságát elmondta, a néprajzkutató elsősorban a Rábaköz, Csorna viselettörténetével, a tájegység népi kultúrájával foglalkozott. A témában kiállításokat szervezett, előadásokat tartott és publikált.

A tűzzel érintett társasházat öt embernek kellett elhagynia. A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Korábban írtuk:

A helyszín közelében lakik Marsovszky Adrien is, aki portálunknak úgy nyilatkozott, hogy 3 órakor riadt fel a szirénázásra. “Nem sokkal később a tűzoltók kopogtattak, hogy hagyjuk el a lakásainkat, borzasztó érzés volt, nem kívánom senkinek, közvetlenül az érintett épület mellett lakunk, még most sem fogom fel szinte az eseményeket” – fogalmazott a Győr+ Médiának a belváros fejlődéséért felelős önkormányzati tanácsadó. “Az utcába még nem lehet behajtani, s mivel elég komoly tűzesetről van szó tulajdonképpen mindenhol áll a víz az utcán is. Köszönjük a tűzoltók hihetetlen gyors és szakszerű beavatkozását!” – tette hozzá Marsovszky Adrien.

Kapcsolódó témák: #katasztrófavédelem | #tűzeset |