Hirdetés
Fejlődés Győrben

Kezdődnek az Eötvös park felújítási munkálatai

Győr+
2020.06.24. 18:38

A héten megkezdődött a Kazinczy Gimnázium szomszédságában fekvő Eötvös Park átfogó felújítása, a győriek ötleteit is várják.

Hirdetés

A projekt keretében egy ésszerűbb útvonalhálózat jön létre a parkban, a tereprendezést követően pedig új utcabútorokkal gazdagodik a zöldterület.

Helyet kapnak új padok, felújítják a játszótéri eszközöket, és kerékpártárolót is kialakítanak. Bővül a sportolási lehetőségek köre, hiszen futópálya létesül, egyúttal az idősek játszóterét is gumi burkolattal látják el. A zöld környezet további bővítése érdekében jelentős mennyiségű növényt ültetnek el, amelyekről az újonnan telepített automata öntözőrendszer gondoskodik.  A park közvilágítása hangulatos kandeláberoszlopokkal újul meg.

Hirdetés

Dr. Dézsi Csaba András polgármester elmondta, „a belvárosi park megújításában a fiatal győriek segítségére is számítunk, hiszen hamarosan ötletpályázatot hirdetünk negyven évet be nem töltött pályázók számára, köztéri alkotás tervezésére. Az eddigi funkciókat bővítve szeretnénk a parkot élettel megtölteni, hogy mindenki jól érezze magát az új, fiatalos környezetben. Két hónap múlva egy megújult belvárosi zöldterületet adunk vissza a győrieknek.”

A munkálatok várhatóan augusztus végéig tartanak, a felújítás idejére a park zárva tart.

A „Generációk zöld belvárosa” című, TOP-6.3.2-16-GY1-2019-00002 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásban valósul meg.

Kapcsolódó témák: #Győri önkormányzat | #helyi fejlesztés |
likeold
a fb oldalunkat