A cél: csökkenteni a győri lakosok költségeit és a globális áramfogyasztást

Kezdődik az ingyenes LED-osztás

Fotó: Marcali Gábor
Földvári Gabriella
2022.10.01. 17:59

Az ingyenes LED-eket október 6-án, csütörtökön vehetik át először azok, akik regisztráltak rá és időpontot foglaltak. 11 ezer darab égő már szerdán megérkezett a szentendrei CYEB Energiakereskedő Kft.-től az Olimpiai Sportparkba, ahol névre szólóan állítják össze a csomagokat.

Hirdetés

Nagy az érdeklődés városunkban az ingyenes LED-ekre, az idei évre szinte már beteltek az átvételi időpontok. Havonta két alkalommal vehetik át az időpontra regisztrált győriek az összekészített csomagokat. Fontos tudni, hogy mindenki csak abban az időpontban kaphatja kézhez a LED-eket, amelyik időpontra foglalása van. Amennyiben nem tud érte menni, akkor új időpontot kell foglalnia. Egy-egy alkalommal kétszázan juthatnak hozzá az égőkhöz az OSP-ben. Az átadás hasonlóan zajlik a 750 forintos érmeosztási ceremóniához, és hasonló jelentőséggel is bír. A LED-eket a polgármestertől és az alpolgármesterektől vehetik át a jelentkezők. A résztvevőknek nyilatkozniuk kell arról, hogy készülhet-e róluk fotó, és azt a szervezők felhasználhatják-e.

Mint ismeretes, a győri önkormányzat a CYEB Kft.-vel közösen városunkban is lehetővé teszi a lakossági LED-csereprogramot, melynek keretében a résztvevők meghatározott feltételek mellett, ingyenesen juthatnak energiatakarékos LED-izzókhoz. Így lecserélhetik a háztartásaikban található régi izzókat új, korszerű LED fényforrásra. Érdemes tudni, hogy ugyanakkora megvilágítás eléréséhez egy LED-nek akár 80-85 százalékkal kevesebb energia is elég egy izzószálas égőhöz képest, így használatával észrevehetően csökkenthető a háztartások villanyszámlája, valamint a környezeti terhelés is.

Szeptember eleje óta folyamatosan lehet regisztrálni a gyoriled.hu felületen, majd ezt követően lehet időpontra regisztrálni.

Az átvételt követően már csak egy dolgunk maradt: kicserélni az égőket a lakásban. A CYEB pedig küld majd egy számlát, de ezt nem kell kifizetni.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #energiatakarékosság | #LED-csereprogram |