Kiegyenesítik az S-kanyart

Kezdődik az építkezés a Révai utcában

Földvári Gabriella Fotó: Marcali Gábor
2024.05.27. 11:58

Több évtizedes közlekedési gond oldódik meg a nyár végére a Belvárosban, a Révai utcában. A börtön és a MÁV épületei közötti balesetveszélyes S-kanyart egyenesítik ki a szakemberek, a régi épületek elbontását követően.

Hétfőn már a helyszínen egyeztettek és járták be a területet dr. Dézsi Csaba András polgármesterrel és dr. Fekete Dáviddal, a terület önkormányzati képviselőjével a kivitelező Győri Útkezelő Szervezet és a MÁV munkatársai.

„Balesetveszélyes ez a kanyar és mivel az utóbbi időben jó kapcsolatot építettem ki a MÁV-al, ezért sikerült megegyeznünk, és megszereztük a területet. Ezek a MÁV épületek az ötvenes évektől itt állnak, de már nem használják őket, lebontjuk és kiegyenesítjük az S-kanyart. Kiegyenesítjük a dolgokat Győrben!” – fogalmazott dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Fekete Dávid pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt időszakban a Belvárosban is törekedtek arra, hogy a közlekedésbiztonság területén is történjenek előrelépések. Ilyen közlekedésfejlesztés volt például a Jókai utca, ahol kis szakaszon kétirányúvá tették a forgalmat. „Örülök annak, hogy a Révai utcában elkezdődik az épületek bontása, hiszen egy új vonalvezetésű út kialakításával sokkal biztonságosabbá tudjuk tenni a közlekedést az erre járók számára” – emelte ki a képviselő.

Az ott álló épületeket, a garázst, az oktatóépületet és a szolgálati lakást is elbontják. „A MÁV-al egyeztetve végezzük el az ívkorrekciót. A vasúttársaság kábeleinek áthelyezésével kezdődnek a munkálatok, majd az itt lévő épületek elbontásával folytatódik a hét második felében. 64 méter hosszú íven végezzük el az ívkorrekciót, úgy, hogy mindkét oldalon párhuzamos beállású parkolókat és járdákat is kialakítunk, közvilágítással, gyalogátkelőhely létesítésével együtt. Az útépítés a közművezeték átépítésével, kiváltásával is jár, ami miatt hosszabb útlezárásra kell készülni a nyár folyamán” – tájékoztatott a munkálatok részleteiről Máthé Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet vezetője. Az megújult útszakasz átadása nyár végére várható.  

A bontási munkálatok miatt május 30-án, csütörtökön, május 31-én pénteken és június 3-án hétfőn lezárják a forgalom elől a Révai utca Újlak és Jókai úti szakaszát 8 és 16 óra között!

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos