Hirdetés
Közlekedés

Kevés a szabálytalanság a Püspökerdő melletti töltéskoronán

Fotó: Győr+ Archívum
Győr+
2021.05.12. 12:23

Körülbelül egy hete, hogy már csak kerékpáros és gyalogos forgalom használhatja a Püspökerdő környezetében – a leeresztő zsilip és az újfalusi rampa közötti védvonalon – a töltéskoronát. A rendőrség úgy tapasztalta, a közlekedők nagyobb része szabálykövető, esetenként észlelnek csak szabálytalanságot.

Hirdetés

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a biztonságos közlekedést szem előtt tartva kérte a korlátozást, hogy a Püspökerdő környezetében – a leeresztő zsilip és az újfalusi rampa közötti védvonalon – a töltéskoronát csak gyalogos és kerékpáros forgalom használhassa.

„A szilárd burkolattal ellátott töltésen való közlekedésről elmondható, hogy esetenként behajtási engedély nélkül a szabálysértést elkövető személy személygépkocsival, illetve motorkerékpárral hajt be. A zöld területtel ellátott, nem szilárd burkolatú utakon nem jellemző a szabálytalan közlekedés” – közölte érdeklődésünkre a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az engedély nélküli behajtáson túl a környéken a tűzgyújtási tilalom idején való tűzrakás, valamint a nem kijelölt tűzrakó területen történő tüzelés esetén kellett intézkedniük a rendőröknek.

A töltésen elsősorban a közrendvédelmi, körzeti megbízotti állomány végzi az ellenőrzéseket általában heti rendszerességgel – tájékoztatott a rendőr-főkapitányság.

Győrben a Püspökerdő környezetében a töltéskorona használata évek óta jelentős társadalmi konfliktusforrás. A védmű alapfunkciója az árvízvédelem, azonban a rajta lévő jó minőségű burkolat „békeidőben” lehetővé teszi a széleskörű jóléti hasznosítást is. A szakaszon azonban balesetveszélyessé vált a helyzet a gyalogosokra és a kerékpárosokra nézve. Ezzel kapcsolatban a vízügy több bejelentést is kapott, ezért módosítást kezdeményezett az igazgatóság.

„Mérlegelve a bejelentéseket (…) a biztonságos közlekedést szem előtt tartva a leeresztő zsilip és az újfalusi rampa közötti védvonalon lecseréltük a kiegészítő táblákat a vízügyi alapfeladatok ellátását biztosító, de csak kerékpáros és gyalogos forgalmat engedélyező táblákra” – írta az EDUVIZIG.

Hirdetés