Kétmillióval segítette a Patent a segélyalapot

Garamvölgyi Imre
2020.06.05. 08:45
Hirdetés

Nagyjából két hónappal ezelőtt egymilliós adományt juttatott el a győri székhelyű Patent Security a Győri Segélyalaphoz, ezzel is segítve a COVID-19 járvány elleni védekezést a városban. Már akkor jelezte a vállalkozás vezérigazgatója, amennyiben megtehetik további összeggel is hozzájárulnak az alap munkájához. A közelmúltban újabb 2 millió forintot utaltak át a segélyalap számlájára.

Kocsis Róbert a Patent Csoport vezérigazgatója már a veszélyhelyzet kihirdetése után nem sokkal kijelentette, hogy a vállalkozás kiemelten fontos feladatának tartja az aktív szerepvállalást Győr életében és ha a városnak segítségre van szüksége, a Patent segíteni is fog azon a településen, ami a megélhetését biztosítja. A Győri Segélyalap létrehozásakor egymillió forintos adománnyal járultak hozzá a sikeres védekezéshez, de a vezérigazgató már akkor jelezte, további támogatásra is számíthat a város, amennyiben a társaság gazdasági helyzete ezt megengedi.

„A költségeink csökkentésével és egyéb intézkedésekkel egy olyan alapot, pénzügyi hátteret hoztunk létre, amivel az elsődleges célunkat, a saját dolgozóink munkáját, egzisztenciáját biztosítani tudtuk. Ezt sikeresen megoldottuk. A mi kisebb 1100-1200 fős közösségünket ezzel megvédtük, de emellett nagyon fontosnak tartottuk annak a közösségnek a megsegítése is, ahonnan jöttünk. Ez pedig Győr és a környéke. Nekik is vissza kellett adnunk valamit. Hála Istennek most képesek vagyunk erre, és hozzá tudunk járulni ehhez a célhoz. Mi pedig úgy ítéltük meg, hogy a segítségnyújtás legmegfelelőbb módja a Győri Segélyalap támogatása.” – fejtette ki Kocsis Róbert.

A vezérigazgató elmondta azt is, hogy a Patent folyamatosan figyeli a segélyalap munkáját és annak minden eddigi törekvésével egyetértenek.

„Maximálisan a mi céljainkkal és törekvéseinkkel összhangban dolgozik a segélyalap, ezért is tudjuk jó szívvel támogatni a munkájukat.”- tette hozzá.

A Patent Csoport egyébként az előrejelzettnél pozitívabb mutatókkal jött ki eddig a pandémiás helyzetből Kocsis Róbert szerint ez leginkább a kitűnő és összehangolt csapatmunkának köszönhető. A dolgozók maximális erőbedobását pedig értékelik a Patent megbízói is. Ennek a munkának köszönhető, hogy a cég nem csak magán, hanem másokon is képes segíteni.

Kapcsolódó témák: #Győri Segélyalap |