Kereskedelmi szakképzés a Audi Hungaria ÁMK-ban

Fotó: Audi Hungaria ÁMK
Győr+
2022.04.13. 14:30

„Tarts velünk és alakítsd jövődet!“ – ez a győri intézményben 2017 óta működő kétéves „Idegennyelvű ipari és Kereskedelmi Technikus“ elnevezésű duális képzés mottója.

A német minta alapján működő duális képzés túlnyomórészt német nyelven, két helyszínen zajlik. A diákok az elméleti alapismereteket heti két tanítási napon az Audi Hungaria ÁMK-ban sajátíthatják el, a gyakorlati képzés során pedig heti három napon a partnervállalatok egyikénél tudják elmélyíteni. A kétéves képzési idő alatt a diákok széleskörű betekintést nyernek az ipari vállalat különböző részlegeibe, azok eljárásaiba és folyamataiba.

Sikeresen elvégzett képzés után a diákok az Audi Hungaria ÁMK bizonyítványa mellett a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara „Német duális szakképzés külföldön“ elnevezésű tanusítványt, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara bizonyítványát vehetik át. A tanulóknak lehetőségük van letenni a Német Kultuszminiszteri Konferencia angol nyelvvizsgáját, valamint megszerezni az ICDL Workforce Base- és az SAP4school-tanusítványt.

A duális szakképzés egy sikertörtént, amely a vállalatoknak kitűnően képzett munkaerőt biztosít. Ez a különleges képzési forma a fiataloknak kiváló szakmai alapokat nyújt, amelyet a jelenlegi és a volt diákok nyilatkozatai egyaránt alátámasztanak.

A 2022/23-as képzési évre vonatkozó pályázati időszak 2022. április 30-ig tart. Jelentkezni az Audi Hungaria ÁMK honlapján található elektronikus űrlap segítségével (https://audischule.hu/hu/jelentkezes-folyamata) lehet.

Kapcsolódó témák: #Audi Hungaria ÁMK | #szakképzés |