Keresik a legaktívabb, legsportosabb városrészt

Fotó: Ács Tamás
Zombai-Kovács Ákos
2022.04.25. 17:00

A 2022-es év legsportosabb és legaktívabb városrészét keresik Győrben, a részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az illetékesek. Az Emberség DSE által szervezett 4 alkalmas programsorozat célja, a városban olyan mozgásalapú szabadidős rendezvények megvalósítása, melyek keretében a résztvevőknek alternatívákat kínálnak a mentális egészség és a szomatikus képességek fejlesztésére, a kijelölt városrészek kohéziójának erősítése érdekében. A programsorozat szombaton vizes nappal indul, ahol az általános iskolásokat invitálják egy izgalmas vetélkedőre.

Sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők a szombaton induló, négy felvonásos programsorozat részleteiről. A város részéről a sportot is felügyelő alpolgármester beszélt arról, hogy mindenben segíteni kell az épek, de a sérültséggel élők sportját is, ebben segít a mostani sorozat is.

„Minden olyan programot szívesen támogatunk, ami hozzájárul ahhoz, hogy minél több győri kezdjen el sportolni, ha pedig közben még érzékenyítjük is a városlakókat a fogyatékkal élők iránt, akkor az mindenképpen támogatandó a város részéről” – mondta Radnóti Ákos.

„Szerencsére a győriek szeretnek mozogni, egészségesen élni és sportolni, ez a sorozat pedig még egyfajta versenyt is ír ki a városrészek között, kíváncsian várom, melyik lesz a legsportosabb városrészünk” – tette hozzá az alpolgármester.

Sportlétesítményeink kitűnő környezetet biztosítanak, az ilyen programok pedig tovább színesítik a város sportéletét, köszönöm a szervezőknek, hogy megmozgatják a várost” – fogalmazott a sportot is felügyelő városvezető. „Egy korábban indult TOP-program keretében találkoztunk Kertész Tamással és az EMBERSéG DSE-vel, kiváló programot állítottak össze, amivel nem csak minél több győri iskolást próbálnak megmozgatni, de közben még érzékenyítik is őket, összehozzák az épeket és a sérültséggel élőket” – emelte ki dr. Horváth Sándor Domonkos, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója.

„Évente több alkalommal is megfordulok Győrben, ahol mindig valamilyen jó kis sporteseményt hívnak életre, olyan programokat amelyek segítenek befogadónak és elfogadónak lenni, a fogyatékkal élőkkel kapcsolatban ez a legfontosabb teendő” – hangsúlyozta Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke.

A sorozat első felvonása szombaton, az Aqua Sportközpontban lesz, ahova több száz diákot és tanáraikat várják, na meg persze a szurkolókat is. Az iskolákból 10 fős koedukált csapatok vesznek részt a versenyen, akik versenyszámonként gyűjthetnek pontokat. A vizes vetélkedő első helyezettje 100 ezer, második helyezettje 50 ezer, a harmadik pedig 15 ezer forint értékű sporteszköz vásárlási utalványt kap, a sorozat pedig nyáron folytatódik majd.

Tv-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #sport | #városrész |