Kerékpáros és rolleres felvonulás az Expón!

Győr+
2023.10.06. 14:13

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata harmadik alkalommal rendezi meg a rangos díjjal kitüntetett Győri Klíma EXPO-t. Az október 5-én nyíló háromnapos, öko-tematikus kiállításnak ismét a győri Olimpiai Sportpark ad otthont, de a városban is fontos „zöld események” lesznek.

Az azonnali cselekvés óráit éljük

A klímaváltozás szinte naponta tetten érhető jelei, a szélsőséges időjárás, az egyre sűrűsödő természeti katasztrófák mind azt mutatják, Földünk nagy veszélyben van. A gyors, hatékony cselekvés mellett mindannyiunk felelős magatartása szükséges ahhoz, hogy elkerüljük a végzetes katasztrófát. A III. Győri KLÍMA EXPO a hatékony megoldások bemutatásában szeretne élen járni.

A rendezvény kiemelt témái:

– Városi jó példák bemutatása a környezetvédelem és fenntarthatóság terén
– Energiahatékonyság, energiaközösségek
– Körforgásos gazdaság, hulladékok újra hasznosítása

Az esemény fővédnöke Dr. Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára lesz. A rendezvényen Győr testvérvárosai közül Dunaszerdahely és Brassó is képviselteti magát.

Győri Zöld Futás, Kerékpáros és Rolleres Felvonulással

A Klíma Expo alapvető törekvése, hogy fontos üzenetei ne csupán a kiállítás résztvevőihez, de minél több győri polgárhoz eljussanak. Ennek jegyében az Olimpiai Sportparktól október 7-én, szombat délelőtt rajtol el a Kerékpáros és Rolleres Felvonulás. A győri hobbibringások rendőri biztosítás mellett hét kilométert tesznek meg a belvárosban.

„Minden környezetvédelemmel kapcsolatos eseményhez lelkesen csatlakozunk, így a Klíma Expo is évről évre fontos esemény számunkra – mondta Tömböly Tamás, a Magyar Kerékpárosklub Győri Szervezete vezetője, a Hobbikerékpárosok Országos Klubjának elnöke. „Felvonulásunk remek alkalom arra, hogy egy kicsit ráirányítsuk a figyelmet a győri kerékpáros közlekedés fontosságára, az infrastruktúra folyamatos fejlesztésének szükségességére. Így például megoldásért kiált Abda, illetve Győrújbarát  kerékpárral való biztonságos megközelíthetősége. Ugyanígy fontos, hogy felhívjuk a figyelmet a munkába, iskolába kerekezők nagyobb biztonságára. A jövő generációja, a biciklis családok, a gyerekeket fogékonyak a tisztább, élhetőbb környezetre, így őket is szeretnénk megszóltani” – összegezte Tömböly Tamás.

A vezető hozzátette, hogy a szombati felvonulásra nagy szeretettel várnak minden bicajost és rollerest. Az eseményen való részvételhez előzetes regisztráció szükséges, amelyről bővebb információt kaphatunk a győri kerékpáros közösségi oldalakon. Október 7-én reggel 9 órától a győri Olimpiai Sportpark elé várják a regisztrált kerékpárosokat. A Kerékpáros és Rolleres Felvonulás startja 10 óra és 10.15 között várható. A bringások a hét kilométeres távot biztonságos útvonalon, ajándék eseménypólóban tekerhetik végig. A szervezők a legkisebbektől az idős korúakig minden korosztályt nagy szeretettel várnak. 

Nyeregből leszállva egy kis kocogás

A Kerékpáros és Rolleres Felvonulás csupán előfutára, felvezetője lesz a Győri Zöld Futásnak, amely a kerékpározók útvonalán, szintén hét kilométeres  távon fog lezajlani. (Akinek hosszú a táv, rövidebb szakaszon is elindulhat.) A szervezők kérik a bringásokat, hogy aki kedvet, erőt érez, vegyen részt a futásban is. 

III. Győri KLÍMA EXPO az MVM energiájával – Olimpiai Sportpark, Győr, 2023. október 5 – 7.

Kerékpáros és Rolleres Felvonulás a Győri Klíma Expo-n – október 7. Gyülekező: 9 órától, start 10 órakor, utána Győri Zöld Futás regisztráció ide kattintva.

Kapcsolódó témák: #kerékpár | #Klíma Expo Győr | #környezetvédelem |