Kémiai szúnyoggyérítés lesz május 29-én

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2024.05.28. 13:45

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, május 29-én, szerdán földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. (Kedvezőtlen időjárás esetén a következő napok valamelyikén megkísérlik újra elvégezni a munkát.) A melegködös technológiával működő berendezés a tervek szerint az esti órákban dolgozik.

Május 29-én, szerdán a következő területeken várható a melegködös technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezés feltűnése:

Melegködös technológia

Rába töltés mindkét oldala 
Bécsi út
Sziget-Újvárosi töltés
Pinnyéd
Püspökerdő pinnyédi oldal
Püspökerdő révfalusi oldal
Aranypart I-II.
Hédervári út töltés – Újfalusi töltés
Sárás + Borostyán lakópark
Nádorvárosi temető

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A kezelés várható kezdete: 20 óra.

A szolgáltató kéri a lakosságot, fordítsanak kiemelt figyelmet a temetői virágvázákra, mert ezek ellenőrzése során a szakemberek sok vázában találtak 100-1000 (!) közötti lárvamennyiséget, amely komoly ártalmat tud okozni a temetők 800-1000 méteres környezetében élőknek.

A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.

Kapcsolódó témák: #Győr-Szol Zrt. | #szúnyoggyérítés |