Kedvezményt kapnak a parkolóbérleteknél a győriek

Kedvezményt kapnak a parkolóbérleteknél a győriek

Mireider Máté Fotó: Marcali Gábor
2023.05.22. 11:55

Május 17-én ülésezett az önkormányzat Gazdasági és Tulajdonosi Bizottsága. A napirendi pontok között tárgyalták a parkolási rendszer módosítását, a tervezetről már korábban beszámolt a Győr+ Média is. Röviden: a III-as zónában élők nemcsak az első, de a többi autójukra is éves szinten 12 ezer forintért válthatnak majd bérletet, és nagy kedvezményt kapnak az egészségügyi ágazat dolgozói is a várostól.

Az önkormányzati működés eddigi tapasztalatai alapján javasolják a módosításokat – szerepelt az előterjesztésben. Az április 1-től életbe lépett parkolási szabályzat kibővítette a parkolózónákat, ezzel szabályozva és könnyebbé téve a parkolást a város több területén is, azonban ezt – lakossági észrevételek alapján – a közgyűlés módosíthatja majd. Az eredeti határozat úgy szól, hogy a III-as övezetben lakók (Adyváros, Nádorváros, Sziget, Révfalu egyes részei), egy gépjárműre 12 ezer forintért válthatnak ki egy évre szóló bérletet, a további gépjárműre a bérlet már 63 ezer forintba kerül. A bizottság elfogadta a módosítást, miszerint a helyi lakosok további járműveikre is 12 ezer forintért válthatják a bérletet, valamint bevezetik a „Szívügyünk Győr” bérletet: ezt a III-as zónában található, önkormányzati fenntartásban működő bölcsődék, óvodák, kulturális és szociális intézmények dolgozói vehetik igénybe, havi ezer forintért, de ide tartoznak még az alapellátást végző háziorvosok és fogorvosok, fogászati ellátást végző szakemberek, asszisztensek is.

A javaslat tartalmazza a Vízi Élménypark előtti Fürdő tér, valamint a Kodály Zoltán utcai parkolólemez árait is: előbbi 320 forintos, míg utóbbi 200 forintos óránkénti áron vehető majd igénybe. Mind a két terület hétfőtől vasárnapig, egész nap díjköteles lesz, a parkolólemez pedig bérlettel is igénybe vehető lesz lesz majd.

Kapcsolódó témák: #Parkolás |