Kedden folytatódik a kémiai szúnyoggyérítés

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2024.06.24. 15:33

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, június 25-én, kedden földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. A melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint az esti órákban dolgoznak majd.

Június 25-én, kedden a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Melegködös technológia
Nagybácsa
Kisbácsa
Sárás + nádas
Révfalu – Víziváros
Likócs
Likócsi ártér
Vagongyár
Marcalvárosi Kiserdő
Górédűlő
Rabkert
Rába töltés
Bécsi úti kertek 
Bécsi út – Nép út
Sziget-Újvárosi töltés
Pinnyéd
Püspökerdő pinnyédi oldala
Győr-Károlyháza
Dózsamajor
Szentiván ártér
Győrszentiván Kertváros
Győrszentiván

ULV technológia
Gyirmót horgászfalu
Gyirmót
Marcal I-II
Adyváros
Sziget-Újváros
Nádorváros

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A kezelés várható kezdete: 20 óra.

A szolgáltató kéri a lakosságot, fordítsanak kiemelt figyelmet a temetői virágvázákra, mert ezek ellenőrzése során a szakemberek sok vázában találtak 100-1000 (!) közötti lárvamennyiséget, amely komoly ártalmat tud okozni a temetők 800-1000 méteres környezetében élőknek.

A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.

Kapcsolódó témák: #Győr-Szol Zrt. | #szúnyoggyérítés |